انجام پایان نامه برق کنترل دفتر نمایندگی الزویر در کشور در سال 1380 به درخواست دانشگاه صنعتی شریف در تهران تأسیس شد و به تشکیل جلسات آموزشی در مورد نحوه نگارش مقالات ISI اشتغال داشت. در سال 1387به درخواست دانشجویان دانشگاه شریف و دیگر دانشگاه های معتبر سراسر کشور کار خود را گسترش داد و به ارائه آموزش نحوه انجام پایان نامه، مدل سازی، نگارش و استخراج مقاله از پایان نامه پرداخت. در سال 1389 با مجوز نمایندگی الزویر و دریافت مجوز فعالیت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با کمک اعضای هیأت علمی دانشگاه شریف، شهید بهشتی و امیرکبیر، موسسه پژوهشی الزویر تأسیس شد و دپارتمان های کامپیوتر و برق شکل گرفت. در سال 1391 با پیشنهاد اعضای هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و تهران دپارتمان های مدیریت و حقوق شکل گرفت. در سال 1392 دپارتمان های عمران، معماری، مکانیک و صنایع، مواد و هوافضا تشکیل و تحت مجموعه دپارتمان های فنی مهندسی قرار گرفت. در سال 1393 دپارتمان های روانشناسی، زبان و ادبیات انگلیسی، زبان و ادبیات فارسی، فلسفه، هنر و گرافیک نیز تشکیل و تحت مجموعه دپارتمان های علوم انسانی قرار گرفت. موسسه پژوهشی الزویر با 11 سال سابقه موفق در زمینه آموزش انجام پایان نامه، مقاله و پروژه های دانشجویی در خدمت دانشجویان عزیز داخل و خارج از کشور برای پایان نامه، پروپوزال، سمینار، تحقیق و پروژه های دانشجویی و همچنین تهیه مقالات کلاسی، مروری، علمی پژوهشی، ISC و ISI در همه مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد ، دکترا می باشد. با توجه به تأکید نماینده الزویر بر کیفیت بالا و قابل دفاع پایان نامه ها و امکان استخراج مقالات isi با ایمپکت قابل قبول از پایان نامه ها و نظارت مداوم نماینده وزارت علوم بر کیفیت انجام کارها در موسسه پژوهشی الزویر، موسسه حساسیت زیادی بر کیفیت انجام پایان نامه ها، مقالات و پروژه های دانشجویی دارد و از همان مرحله تعیین موضوع تا دفاع نهایی توسط دانشجو کیفیت انجام کار رصد می شود.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب

انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب یکی از پدیده هایی که در ارتباط با تجهیزات برقدار از جمله خطوط انتقال فشار قوی مطرح می شود، کرونا است. میدان الکتریکی در نزدیکی ماده رسانا می تواند به حدی متمرکز شود که هوای مجاور خود را یونیزه نماید. این مسئله می تواند منجر به تخلیه جزئی انرژی الکتریکی شود، که به آن کرونا می گویند. عوامل مختلفی از جمله ولتاژ، شکل و قطر رسانا، ناهمواری سطح رسانا، گرد و خاک یا قطرات آب می تواند باعث ایجاد گرادیان سطحی هادی شود که در نهایت باعث تشکیل کرونا خواهد شد. در حالتی که فاصله بین هادی ها کم باشد، کرونا ممکن است باعث جرقه زدن و اتصال کوتاه گردد. بدیهی است که کرونا سبب اتلاف انرژی الکتریکی و کاهش راندمان الکتریکی خطوط انتقال می گردد. پدیده کرونا همچنین سبب تداخل در امواج رادیویی می شود.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب پدیده کرونا یکی از پدیده هایی که در ارتباط با تجهیزات برقدار از جمله خطوط انتقال فشار قوی مطرح می شود، کرونا است. میدان الکتریکی در نزدیکی ماده رسانا می تواند به حدی متمرکز شود که هوای مجاور خود را یونیزه نماید. این مسئله می تواند منجر به تخلیه جزئی انرژی الکتریکی شود، که به آن کرونا می گویند. عوامل مختلفی ازجمله ولتاز، شکل و قطر رسانا، ناهمواری سطح رسانا، گرد و خاک یا قطرات آب می تواند باعث ایجادگرادیان سطحی هادی شود که در نهایت باعث تشکیل کرونا خواهد شد. در حالتی که فاصله بین هادی ها کم باشد، کرونا ممکن است باعث جرقه زدن و اتصال کوتاه گردد. بدیهی است که کرونا سبب اتلاف انرژی الکتریکی و کاهش راندمان الکتریکی خطوط انتقال می گردد. پدیده کرونا همچنین سبب تداخل در امواج رادیویی می شود. تعریف کرونا تخلیه الکتریکی ایجاد شده به علت افزایش چگالی میدان الکتریکی، کرونا نام دارد. در حالی که این تعریف بسیار کلی است و انواع پدیده کرونا را شامل می شود. ولتاژ بحرانی گرادیان ولتاژی که سبب شکست الکتریکی در عایق شده و به ازای آن، عایق خاصیت دی الکتریک خود را از دست می دهد، گرادیان ولتاژ بحرانی نامیده می شود. همچنین ولتاژی را که سبب ایجاد این گرادیان بحرانی می شود ولتاژ بحرانی می نامند.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب ولتاژ مرئی کرونا هرگاه ولتاز خط به ولتاژ بحرانی برسد، یونیزاسیون در هوای مجاورسطح هادی شروع می شود. اما در این حالت پدیده کرونا قابل روئیت نمی باشد. برای مشاهده کرونا، سرعت ذرات الکترون ها در هنگام برخورد با اتم ها و مولکول ها باید بیشتر باشید یعنی ولتاژ بالاتری نیاز است. ماهیت کرونا هنگامی که میدان الکتریکی سطح هادی از ولتاژ بحرانی بیشتر شده باشد، بهمن الکترونی بوجود خواهد آمد که بوجود آورنده تخلیه کرونای قابل روئیت درسطح هادی است. همواره تعداد کمی الکترون آزاد در هوا به علت مواد رادیو اکتیو موجود در سطح زمین و اشعه کیهانی وجود دارد. زمانی که هادی در هر نیمه از سیکل ولتاژ متناوب برقدار می شود، الکترون های هوای اطراف سطح آن بوسیله میدان الکترواستاتیک شتاب پیدا می کند. این الکترون ها که دارای بار منفی هستند در نیمه مثبت به طرف هادی شتاب پیدا می کنند و در نیمه منفی از آن دور می شوند. سرعت الکترون آزاد بستگی به شدت میدان الکتریکی دارد.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب اگر شدت میدان الکتریکی خیلی زیاد نباشد برخورد بین الکترون و مولکول هوا نظیر O2 و یا N2 نرم خواهد بود به این معنی که الکترون از مولکول هوا دور شده و به آن انرژی نمی دهد. به عبارت دیگر اگر شدت میدان الکتریکی از یک مقدار بحرانی معین بیشتر باشد، هر الکترون آزاد در این میدان سرعت کافی بدست می آورد به طوری که برخوردش با مولکول هوا غیر الاستیک خواهد بود و انرژی کافی بدست می آورد که به یکی از مدارهای الکترون های دو اتم موجود در هوا برخورد کند. این پدیده یونیزاسیون نام دارد و مولکولی که این الکترون از دست می دهد تبدیل به یک یون مثبت می شود. الکترون نخستین که بیشتر سرعتش را در برخورد از دست داده و الکترونی که مولکول هوا را رانده است هر دو در میدان الکتریکی شتاب می گیرند و هرکدام از آنها در برخورد بعدی توانایی یونیزه کردن یک مولکول هوا را خواهند داشت. بعد از برخورد دوم 4 الکترون به جلو می آیند و به همین ترتیب تعداد الکترون ها بعداز هر برخورد دو برابر می شود. در تمام این مدت الکترون ها به سمت الکترود مثبت میروند و پس از برخوردهای بسیار تعدادشان بطور چشم گیری افزایش می یابد.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب این مسئله فرایندی است به وسیله آن بهمن الکترونی ایجاد می شود، هر بهمن با یک الکترون آزادکه در میدان الکترواستاتیک قوی قرار دارد آغاز می شود. شدت میدان الکترواستاتیک اطراف هادی همگن نیست. ماکزیمم شدت آن در سطح هادی و میزان شدت با دور شدن از مرکز هادی کاهش می یابد. بنابراین با افزایش ولتاژ هادی در ابتدا تخلیه الکتریکی فقط در سطح بسیار نزدیک ان رخ می دهد. در نیمه مثبت ولتاژ الکترون ها به سمت هادی حرکت می کنند و هنگامی که بهمن الکترونی ایجاد شد بطرف سطح هادی شتاب می گیرند. در نیمه منفی، بهمن الکترونی از سطح هادی به سمت میدان ضعیف تر جاری می شود تا هنگامی که میدان آن قدر ضعیف شود که دیگر نتواند الکترون ها را شتاب دهد تا به سرع یونیزاسیون برسند. یون های مثبت باقی مانده در بهمن الکترونی به طرف الکترود مثبت حرکت می کنند. با این وجود به دلیل جرم زیادشان که 50000 برابر جرم الکترون است بسیار کندحرکت می کنند. با داشتن بار مثبت این یون ها، الکترون جذب کرده و هرگاه یکی از آنها بتواند الکترون جذب نماید دوباره تبدیل به مولکول هوای خنثی می شود. سطح انرژی یکیون خنثی کمتر از یون مثبت مربوطه است و در نتیجه با جذب الکترون مقداری انرژی ازمولکول منتشر می شود. انرژی آزاد شده درست به اندازه انرژی نخستین است که لازم بودبرای جدا کردن الکترون از مولکول استفاده گردد. این انرژی بصورت موج الکترومغناطیس منتشر می شود و برای مولکول های O2 و N2 در طیف نور مرئی قرار دارد.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب بهترین زمان برای مشاهده کرونا کرونا در فضای آزاد بعد از یک روز بارانی تا قبل از زمانی که سطوح برقدار خشک شده باشند قابل مشاهده است. پس از خشک شدن کرونا مشاهده نمی شود. نقاط در معرض کرونا با رطوبت خود را بهتر نشان می دهند. باد می تواند فعالیت کرونا راکاهش دهد. کرونا می تواند در اثر قندیل هم ایجاد شود. موتورهای الکتریکی، ژنراتورها و تابلو های داخلی می توانند کرونای شدید تری ار وسایل خارجی پست ها ایجاد نمایند. تشکیل هوای یونیزه در فضای بسته و عدم حرکت هوا پدیده کرونا را تسریع می کند و ولتاژهایی را ایجاد می کند که در ان کرونا رخ دهد موتورها و ژنراتور ها می توانند با توجه به وجود فن های خنک کننده شان هوایی با فشار های گوناگون ایجاد کنند. آشکار شدن کرونا صدای هیس مانند قابل شنیدن، ازن، اسید نیتریک (در صورت وجود رطوبتدر هوا ) که بصورت گرد کدر سفید جمع می شود و نور (قوی ترین تشعشع در محدوده ماوراءبنفش و ضعیف ترین ان در ناحیه نور مرئی و مادون قرمز که می تواند با چشم غیر مسلحنیز در تاریکی با دوربین های ماوراء بنفش دیده شود) از نشانه های کرونای الکتریکی می باشند. تخلیه بار ناشی از بهمن الکترونی در آزمایشگاه، به سه طریق مختلف مشاهده می شود.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب بهترین راه تشخیص کرونای مرئی است که به صورت نور بنفش از نواحی با ولتاژ اضافی ساطع می شود. دومین راه شناسایی کرونای صدادار است که در حالی که شبکه موردمطالعه در ولتاژی بالاتر از آستانه کرونا باشد صدایی به صورت هیس هیس قابل شنیدن است. امواج صوتی تولید شده به وسیله اغتشاشات موجود در هوای مجاور محل تخلیه بار،به وسیله حرکت یون های مثبت به وجود می آیند. سومین و مهمترین راه مشاهده از نظر ظرکت برق اثرات الکتریکی استکه منجر به اختلال رادیویی می شود. حرکت الکترون ها (بهمن الکترونی) سبب ایجادجریان الکتریکی و در نتیجه به وجود آمدن میدان مغناطیسی و الکترواستاتیکی درمجاورت ان می شود. شکل گیری سریع و انی بودن این میدان ها ولتاز فرکانس بالایی درنزدیک آنتن رادیویی القا می کند و منجر به اختلال رادیویی می شود. انواع کرونا سه نوع مختلف از کرونا وجود دارد که در نمونه تست EHV درآزمایشگاه مشخص می شود: تخلیه پر مانند، تخلیه قلم مویی و تخلیه تابشی.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب تخلیه پرمانند، دیدنی ترین آنهاست و علت نامگذاری هم این است که به شکل پر تخلیه می شود. زمانیکه در تاریکی مشاهده شود دارای تنه متمرکزی حول هادی است که قطر این هاله نورانی بنفش رنگ از چند اینچ در ولتازهای پایین تر تا یک فوت و بیشتر در ولتازهایبالا تغییر می کند. بروز آثار صوتی این نوع به صورت هیس هیس بوده و به راحتی توسطیک ناظر با تجربه تشخیص داده می شود. در تخلیه قلم مویی پرچمی از نور به صورت شعاعیاز سطح هادی خارج می شود. طول این تخلیه ها از کمتر از یک اینچ در ولتاژ های پایین تا 1 تا 2 اینچ در ولتاژهای بالا تغییر می کند. صدای همراه با ان صدایی در پسزمینه مانند صدای سوختن است. تخلیه تابشی نور ضعیفی دارد که به نظر می رسد سطح هادیرا در بر گرفته است ولی مانند نوع قلم مویی برجسته نیست. همچنین ممکن است در نواحیبحرانی سطح عایق ها در زمان بالا بودن رطوبت رخ دهد. معمولا صدایی با این نوع تخلیه همراه نیست
محافظت از سیستمهای تولید و انتقال نیرو یك مبحث كاملاً اختصاصی است و در شركتهای وزارت نیرو تنظیم و محاسبات مربوط به نصب دستگاههای، حفاظتی مورد نیاز توسط قسمت مربوط (رولیاژ و كنترل مدار) انجام میگیرد كه بحث رله و حفاظت موكول مینماییم. به طور كلی دستگاههای محافظت بر مینای برقراری جریان، ناتعادلی جریان، ولتاژ برابر قدری ورودی و خروجی از شینهها و ترانسفورماتورها جریان در هر دو ـ انتهای سیم بندی واحدها، درجه حرارت و یا كمیتهای تنظیم میشوند.
عملكرد رلههای حفاظتی:
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب محافظت از سیستمهای تولید و انتقال نیرو یك مبحث كاملاً اختصاصی است و در شركتهای وزارت نیرو تنظیم و محاسبات مربوط به نصب دستگاههای، حفاظتی مورد نیاز توسط قسمت مربوط (آلیاژ و كنترل مدار) انجام میگیرد كه بحث رله و حفاظت موكول مینماییم. به طور كلی دستگاههای محافظت بر مینای برقراری جریان، ناتعادلی جریان، ولتاژ برابر قدری ورودی و خروجی از شینهها و ترانسفورماتورها جریان در هر دو ـ انتهای سیم بندی واحدها، درجه حرارت و یا كمیتهای تنظیم میشوند. چنانچه سیستم از حالت عادی خارج شود رلهها وضعیت جدید را تشخیص داده و با بستن اتصالات در مداری كه توسط ولتاژ DC تغذیه میگردد فرمان لازم جهت عملكرد دیژنكتورها و كلیدها را صادر كرده و در نتیجه خطوط، ترانسفورماتور و یا سایر دستگاهها را از مدار خارج مینماید.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب كمیتهای عمومی مورد استفاده حفاظت عبارتند از:
1ـ جریان اضافی.
2ـ ناتعادلی جریان.
3ـ ازدیاد و یا كاهش بیش از حد ولتاژ.
4 ـ كاهش امپدانس.
5ـ دیفرانسیل (تفاوت).
6ـ تعادل فازها.
7ـ فركانس (بیشتر یا كمتر از حد نرمال).
8ـ درجه حرارت.
9 ـ مقایسه.
با توجه به حالات فوقالذكر رلههای مخصوص طرح و ساخته شدهاند كه در موارد بسیاری مجموعهای از رلههای حفاظتی مورد استفاده قرار میگیرند. جهت كاربرد سیستمها، رلهها معمولاً طوری طراحی میشوند كه با جریان و ولتاژ كم در حدود 1 الی 10 آمپر در سیم پیچهای و 115 ولت در سیمپیچهای ولتاژ تحریك شده و فرمان قطع صادر نمایند. به منظور استفاده از قدرت سیستم جهت تغذیه این گونه رلهها و بدلیل زیاد بودن ولتاژ و جریان در سیستم از ترانسفورماتورهای ولتاژ و جریان استفاده نموده و با كاهش این مقادیر آنها را قابل استفاده برای مدار تغذیه رلهها مینمایند.
عملکرد رله دیفرانسیل
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب جریان هجومی به دلیل به اشباع رفتن هسته در زمان برق دار کردن ترانسفورماتور بوجود می آید .ویژگی اصلی جریان داشتن مولفه دی سی بزرگ و داشتن هارمونیک های زیاد و اندازه بزرگ می باشد . این جریان تنها در طرف اولیه به وجود می آید . درصورتی که مداری که اتصال کوتاه در ترانسفورماتور را تشخیص می دهد جریان را در نظر نگیرد همواره بلافاصله بعد از برق دار کردن ترانسفورماتور رله دیفرانسیل عمل کرده و باعث خارج شدن ترانسفورماتور از مدار می شود. در این مقاله روشی برای حذف اثر جریان هجومی در عملکرد غلط رله دیفراسیل ارائه می گردد
شبیه سازی اثر انواع اتصالات ترانسفورماتور در کاهش هارمونیک ها
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب با پيشرفت روز به روز قطعات الکترونيکي و الکترونيک قدرت و ورود اين ابزار ها در صنعت هارمونيک وارد سيستم توليد شده اند . هارمونيک ها اعوجاجي هستند که به واسطه بارهاي غير خطي بوجود مي آيند که سيستم را دچار مشکلات عديده اي از جمله عمل نکردن درست تجهيزات مي شوند . پس با مطالعه اين مطلب با روش هاي شبيه سازي شده اين مشکل رو مي توان کم تر کرد.
يكي از مطالعاتي كه شركت DSTAR در آمريكا در مورد كابل هاي زميني انجام داده است ، بررسي اثرات ولتاژهاي گذراي ضربه در آنها به دلايلي همچون صاعقه مي باشد . نقص كابل هاي زميني با عايق پلي اتيلني و امثال آن بخشهايي از صنعت را دچار مشكل كرده است. يكي از دلايل اصلي خرابي هاي زودرس، اضافه ولتاژهاي مكرري است كه بعلت حالت هاي گذرا در سيستم ايجاد مي شوند .
يك سيستم كامل آزمايشي در آزمايشگاه GE (جنرال الكتريك) براي آزمايش روشهاي مختلف حفاظت كابل در مقابل اضافه ولتاژ ايجاد شده است. اين مجموعه شامل كابل نوترال مركزي لخت بوده كه در يك محفظه انعطاف پذير حمل مي گردد و امكان آزمايش كابل هاي كوتاه( ft300 ) و بلند ( f t 1350 ) را فراهم مي كند. براي انجام آزمايش ولتاژ ضربه يك سر كابل را به يك riser pole وصل نموده كه از طريق آن ولتاژ ضربه شبيه سازي شده صاعقه به آن اعمال ميگردد. ولتاژ ضربه مشابه صاعقه توسط يك مولد ولتاژ ضربه از نوع ماركس با قابليت توليد ولتاژ ضربه 6 ميليون ولتي توليد ميگردد. طرح هاي مختلف از نحوه نصب برقگير با يكديگر مقايسه گرديده اند. در بعضي از آنها صرفا” در محل riser pole برقگير نصب شده ودربعضي ديگر علاوه برriser pole در طول كابل نيز برقگير قرار داده شده است. يكي از يافته هاي مهم اين بود كه معلوم شد در سيستم هاي كابل نواري يا دو شاخه اي ، اضافه ولتاژ شديد تر عمل كرده و در اين سيستم ها نياز به توجه بيشتري در نصب برقگيرها مي باشد . نتايج حاصل از اين آزمايشها اكنون بوسيله شركتها جهت بهينه سازي حفاظت كابل در مقابل اضافه ولتاژ مورد استفاده قرار مي گيرد.
فن آوری ترانسفورماتور های HTS در جهان
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب پس از كشف مواد HTS در سال 1986 ، تحقيقات جهت امكان عملي ساخت ترانسفورماتورهاي HTS شروع شد. طبق برآورد هاي اوليه، در صورت استفاده از اين ترانسفورماتورها ، بيش از 35% نسبت به ترانسفورماتورهاي معمولي، صرفه جويي مي شد. اما با توجه به مشخصات ناشناخته تلفات ac ، اين مقدار بطور دقيق قابل محاسبه نبود. در تحقيقي كه در سال 1993 در آمريكا انجام شد، معلوم شد كه هزينه لازم در طول عمر مفيد ترانسفورماتور HTS بطور متوسط ، نصف هزينه ترانسفورماتور معمولي است . بدين ترتيب در صورت استفاده از اين نوع ترانسفورماتورها در ايالات متحده تا سال 2030 مبلغ 25 ميليارد دلار صرفه جويي خواهد شد. تحقيقات در سال 1994 نشانداد در صورت استفاده از ترانسفورماتورهاي HTS در محدوده قدرت تا 500 MVA ، صرفه جوئي در هزينه 70% (نسبت به ترانسفورماتورهاي معمولي ) و كاهش وزن آنها 40% خواهد بود .
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب در ژاپن بدليل تراكم بالاي جمعيت ، يكي از فوايد اساسي ترانسفورماتورهاي HTS ، كاهش قابل ملاحظه وزن و حجم آنهاست . همانطوريكه كابلهــــــاي HTS قابليت انتقال بيشتر توان را از طريق كانالهاي موجود دارا هستند، ترانسفورماتورهاي HTS نيز مي توانند در فضاي موجود، قدرت بيشتري نسبت به ترانسفورماتورهاي معمولي تامين كنند. بهمين دليل در ژاپن مزيت كوچك شدن فضاي اشغال شده و وزن ترانسفورماتورها بعنوان مهمترين مزيت اين نوع ترانسفورماتورها مطرح است . در اروپا ، علاقه به استفاده از ترانسفورماتورهاي كوچك HTS در قطارهاي سريع السير ، رشد روز افزوني يافته است . پتانسيل وكشش بازار جهاني براي ترانسفورماتورهاي ابررسانا بيش از 1 ميليارد دلار ميباشد .
بررسي آمارهاي موجود نشان ميدهد كه در ايالات متحده بيش از90% ترانسفورماتورها، قدرتي در محدوده 10 تا 100 MVA داشته وقيمت مجموع آنها، برابر با 70% قيمت كل ترانسهاي موجود درامريكا ميباشد (جدول 1) . درحال حاضرسه پروژه H TS درايالات متحده ، اروپا وژاپن درحال انجام هستند.جدول (2) تركيب تيمهاي تحقيقاتي،ظرفيت ترانسفورماتورهاي تحت توسعه و مواد HTS مورد استفاده توسط هريك ازگروهها را نشان ميدهد.
عملکرد رله دیفرانسیل
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب جریان هجومی به دلیل به اشباع رفتن هسته در زمان برق دار کردن ترانسفورماتور بوجود می آید .ویژگی اصلی جریان داشتن مولفه دی سی بزرگ و داشتن هارمونیک های زیاد و اندازه بزرگ می باشد . این جریان تنها در طرف اولیه به وجود می آید . درصورتی که مداری که اتصال کوتاه در ترانسفورماتور را تشخیص می دهد جریان را در نظر نگیرد همواره بلافاصله بعد از برق دار کردن ترانسفورماتور رله دیفرانسیل عمل کرده و باعث خارج شدن ترانسفورماتور از مدار می شود. در این مقاله روشی برای حذف اثر جریان هجومی در عملکرد غلط رله دیفراسیل ارائه می گردد.
شبیه سازی اثر انواع اتصالات ترانسفورماتور در کاهش هارمونیک ها
ساختمان ترانسهای قدرت روغنی
قسمت های اصلی در ساختمان ترانسفورماتورهای قدرت روغنی عبارتند از:
١ – هسته یك مدار مغناطیسی
٢– سیم پیچ های اولیه و ثانویه
٣– تانك اصلی روغن
به جز موارد فوق اجزا دیگری نیز به منظور اندازه گیری وحفاظت به شرح زیر وجوددارند :
١– كنسرواتوریا منبع انبساط روغن
٢ – تپ چنجر
٣ – ترمومترها
٤– نشان دهنده های سطح روغن
٥ – رله بوخهلتز
٦– سوپاپ اطمینان یا لوله انفجاری / شیر فشار شكن
٧– رادیاتور یا مبدلهای حرارتی
٨– پمپ و فن ها
٩– شیرهای نمونه برداری از روغن پایین و بالای تانك
١٠ – شیرهای مربوط به پركردن و تخلیه روغن ترانس
١١ – مجرای تنفسی و سیلیكاژل مربوط به تانك اصلی و تب چنجر
١٢ – تابلوی كنترل
١٣ – تابلوی مكانیزم تب چنجر
١٤ – چرخ ها
ساختمان ترانسهای قدرت روغنی :
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب قسمتهای اصلی در ساختمان ترانسفورماتورهای قدرت روغنی عبارتند از:
١ – هسته یك مدار مغناطیسی
٢– سیم پیچ های اولیه و ثانویه
٣– تانك اصلی روغن
به جز موارد فوق اجزا دیگری نیز به منظور اندازه گیری وحفاظت به شرح زیر وجوددارند :
١– كنسرواتوریا منبع انبساط روغن
٢ – تپ چنجر
٣ – ترمومترها
٤– نشان دهنده های سطح روغن
٥ – رله بوخهلتز
٦– سوپاپ اطمینان یا لوله انفجاری / شیر فشار شكن
٧– رادیاتور یا مبدلهای حرارتی
٨– پمپ و فن ها
٩– شیرهای نمونه برداری از روغن پایین و بالای تانك
١٠ – شیرهای مربوط به پركردن و تخلیه روغن ترانس
١١ – مجرای تنفسی و سیلیكاژل مربوط به تانك اصلی و تب چنجر
١٢ – تابلوی كنترل
١٣ – تابلوی مكانیزم تب چنجر
١٤ – چرخ ها
١٥ – پلاك مشخصات نامی
روشهای حفاظت از ترانسفورماتور های خشک
ترانسفورماتور خشک به ترانسفورماتور هایی گفته می شود که قسمت های آن داخل روغن قرار ندارد. این ترانسفورماتور از یک هسته و دو سیم پیچ تشکیل شده است ( برای ترانسفورماتور تکفاز ).
تعیین سطح مقطع
تعیین سطح مقطع کابل فشارقوی
جریان هجومی
جریان هجومی ناشی از وصل ترانسفورماتور
توزیع نیرو
عوامل مهم افزایش زمان خاموشی برق
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب بطور کلی هرگونه خاموشی برق و به درازا کشیدن زمان آن ضایعه ای تلخ و نامناسب است آن دسته از خاموشی های برق که در اثر عواملی طبیعی یا ضعف و نقص تجهیزات و تاسیسات رخ می دهند خسارات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد می کند بدو شک نرخ پایین خاموشی برای هر شرکت برق یک امتیاز مثبت است و برخی شرکت ها رقابت در کاهش نرخ خاموشی را یکی از اهداف اصلی تعریف و تعقیب می نمایند .
قرائت کنتور از راه دور
هدف از این مطلب بررسی و اجرای روشی است که تحولی مهم در روند رایج قرائت کنتورهای مختلف به وجود می آورد. به طوری که بدون ایجاد کوچکترین دستکاری در ساختمان اصلی کنتور و فقط با نصب دستگاه مورد نظر بر روی آن عمل قرائت از کنتور صورت می گیرد.
با توجه به اینکه پست های فشارقوی دارای تنوع و پیچیدگی و گستردگی در طرح های خود می باشند. لذا در این فایل سعی شده که نقشه ها براساس استاندارد مورد تایید وزارت نیرو که در شرکتهای برق منطقه ای اکثر نقاط کشور مورد استفاده قرار می گیرد تهیه شوند همچنین این برنامه دارای قابلیت ها و ویژگیهای بسیار زیادی می باشد تا علاوه بر سرعت و دقت بالا کار با آن توسط کاربران به راحتی صورت گیرد . این موضوع در نتایج شبیه سازی انجام شده قابل مشاهده می باشد .
در میان مصرف کننده های متعدد انرژی الکتریکی موتور های القایی بطور وسیع در کاربرد های مختلف مورد بهره برداری قرار می گیرند. راه اندازی باعث بوجود آمدن فرورفتگی عمیق ولتاژ و جریان یورشی در پریود راه اندازی می گردد که در نتیجه باعث خدشه دار شدن کیفیت تغذیه در توزیع انرژی الکتریکی می گردد. در این مقاله جهت بهبود بازده موتور و بهبود کیفیت تغذیه در قالب یک طرح پژوهشی یک نوع کنترل کننده توان راکتیو پیشنهاد می گردد .
پیش بینی می شود که در آینده نه چندان دور شرکت های توزیع و برق منطقه ای و بطور کلی وزارت نیرو با تقلیل فاحش یارانه ها مواجه شده و مجبور به موازنه دخل و خرج گردند و به اصطلاح خودگردان شوند. بنابراین برای جلوگیری از بالا رفتن بیش از حد مبلغ صورتحسابهای مشترکین از بابت انرژی الکتریکی . خانواده وزارت نیرو از جمله شرکت های برق منطقه ای ملزم به پرهیز از برخی گشاده دستی ها خواهند شد . تخمین تلفات انرژی در خطوط توزیع از طریق بکارگیری مدل های مناسب ضمن اینکه می تواند عامل موثری در کنترل صحت عملکرد لوازم اندازه گیری باشد . در عین حال می تواند شرکت های توزیع را در مواقع خرابی کنتور های منصوبه در محل مصرف و برآورد انرژی تحویلی کمک نماید .
برق رسانی به حرم امام رضا
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب در این فایل ( مطلب ) با ارائه روش مناسب و پایدار برق رسانی به حرم امام رضا پرداخته شده است. که اکثرا برای برق رسانی به مکان هایی که لازم است قطعی برق کمتری داشته باشند از این روش استفاده می شود.
انتقال نیرو
علت سوختن دسته فیوز کات اوت
در ادامه ضمن بررسی مشخصات فنی استاندارد کات اوت فیوز عوامل موثر در ایجاد اشکال در کات اوت فیوز و خصوصا دسته کات اوت یا فیوز گیر مورد بررسی قرار گرفته و سپس راههای مقابله با این عوامل و پیشگیری از صدمات وارده به کات اوت ارائه می گردد .
امروزه نیاز شبکه انتقال و توزیع به سیستم های اتوماسیون پوشیده نمی باشد. ولی به دلیل اینکه هزینه بالایی دارد فقط بعضی از پست های کلیدی و مانوری کشور شامل این سیستم می باشند ولی شرکت برق و توسعه در حال تلاش و کوشش می باشد که این میزان سیستم را بیشتر بکند. از مزیت هایی که این سیستم می تواند داشته باشد به شرح زیر می باشد .
۱ – کاهش انرژی توزیع نشده
۲ – کاهش زمان خاموشی مشترکین
۳– افزایش رضایت مندی مشترکین
۴ – کاهش سرقت در صنعت برق
۵ – …. .
تشخیص خطا در پست های انتقال و رفع به موقع آن در کوتاه ترین زمان ممکن از ارزش بالایی برخوردار می باشد . در هر پست آلارم ها و نشانگر هایی وجود دارد که در هنگام بروز خطا عکس العملی از خود نشان می دهند که کسی که به عنوان اپراتور در آنجا قرار دارد باید این خطا را رفع کند که در این فایل یک روش کاربردی برای حل این مشکلات بیان شده است که توصیه می شود آن را مطالعه نمایید.
ترانسفورماتور جریان
روش های تشخیص پیری CT ها
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب اگر چه بازرسی دوره ائی تجهیزات فشار قوی در شرکت های برق معمول است اما این کار به تنهایی برای نگهداری تجهیزات کافی نیست. شرکت Red Electrica de Espana (REE) دست به ابتکار تازه ای در زمینه نگهداری CT های فشارقوی زده است. از میان 2000 ترانسفورماتور جریانی که در شبکه این شرکت نصب شده اند حدود 73% در سطحKV 400هستند که طی سالیان گذشته بیش از سایرین دچار نقص شده اند. شرکت REEدریافت که CT های مورد آزمایش ساختار های گوناگونی دارند. حتی CT های ساخته شده توسط یک سازنده ساختارهای متفاوتی دارند برای مثال کاغذهای گرافیت کربنی که برای بهبود توزیع میدان الکتریکی و در تپ های خازنها بکار می رود اشکال متفاوتی دارند. براساس این مشخصه های گوناگون می باشد که پیری الکتریکی و حرارتی عایق شکل های مختلفی از خرابی را ایجاد می کنند که بر عمر CT تأثیر می گذارند.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب وجود راکتور شنت در شبکه های انتقال و توزیع سب کاهش ولتاژ در شبکه می شود یعنی زمانی اضافه ولتاژ در شبکه بوجود می آید راکتور شنت را وارد مدار می کنند تا ولتاژ را تصحیح نماید.
تعیین سطح مقطع کابل فشارقوی
تیر و کراس آرم کامپوزیتی
ژنراتور ها
ژنراتورها
مقدمه: هدف از انجام این تحقیق بررسی سیر تحقیقات انجام شده با موضوع ژنراتورها(ساختمان و اساس کار و سیر تکاملی ژنراتوها بخصوص ژنراتور های سنکرون ) است . به این منظور ، بررسی مقالات منتشر شده که با این موضوع مرتبط بودند و جمع آوری خلاصه مطالبی از منابع صورت گرفت و بعد چکیده آنها استخراج شد .
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب ژنراتورها همواره یکی از مهمترین عناصر شبکه قدرت بوده و نقش کلیدی در تولید انرژی و کاربردهای خاص دیگر ایفاء کرده است . ساخت اولین نمونه ژنراتور (سنکرون) به انتهای قرن 19 برمی گردد. مهمترین پیشرفت انجام شده در آن سالها احداث اولین خط بلند انتقال سه فاز از لافن به فرانکفورت آلمان بود. در کانون این تحول ، یک هیدروژنراتور سه فاز 210 کیلو وات قرار گرفته بود. عیلرغم مشکلات موجود در جهت افزایش ظرفیت و سطح ولتاژ ژنراتورها، در طول سالهای بعد تلاشهای گسترده ای برای نیل به این هدف صورت گرفت. مهمترین محدودیتها در جهت افزایش و سطح ولتاژ ژنراتورها ، ضعف عملکرد سیستمهای عایقی و نیز روشهای خنک سازی بود .در راستای رفع این محدودیتها ترکیبات مختلف عایقهای مصنوعی، استفاده از هیدروژن برای خنک سازی و بهینه سازی روشهای خنک سازی با هوا نتایج موفقیت آمیزی را در پی داشت به نحوی که امروزه ظرفیت ژنراتورها به بیش از 1600DC افزایش یافته است.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب در جهت افزایش ولتاژ ، ابداع پاورفرمر در انتهای قرن بیستم توانست سقف ولتاژ تولیدی را تا حدود سطح ولتاژ انتقال افزایش دهد. به نحوی که برخی محققان معتقدند در سالهای نه چندان دور ، دیگر نیازی به استفاده از ترانسفورماتورهای افزاینده نیروگاهی نیست. همچنین امروزه تکنولوژی ژنراتورهای ابررسانا بسیار مورد توجه است، انتظار می رود با گسترش این تکنولوژی در ژنراتورهای آینده ، ظرفیتهای بالاتر در حجم کمتر قابل دسترسی باشند.
ژنراتورها:
ماشین هایی هستند که انرژی مکانیکی را از محرک اصلی به یک توان الکتریکی در ولتاژ و فرکانس خاصی تبدیل می نماید.کلمه سنکرون به این حقیقت اشاره دارد که فرکانس الکتریک این ماشین با سرعت گردش مکانیکی شفت قفل شده است ، ژنراتورسنکرون برای تولید بخش اعظم توان الکتریکی در سرتاسر جهان به کار می رود.
دو اصل فیزیکی مرتبط با عملکرد ژنراتورها وجود دارد. اولین اصل فیزیکی اصل القائی الکترومغناطیسی کشف شده توسط مایکل فاراده دانشمند بریتانیایی است. اگر یک هادی در یک میدان مغناطیسی حرکت کند یا اگر طول یا حلقه ی القائی ساکنی جهت تغییر استفاده شود. یک جریان ایجاد میشود یا القاء می شود. اگر یک جریان از میان یک کنتاکتور که در میدان مغناطیسی قرار گرفته ، عبور کند میدان ، نیروی مکانیکی بر آن وارد می کند.
ژنراتور ها دارای دو اصل هستند: قسمتها و میدان که آهنربای الکترو مغناطیسی با سیم پیچ هایش و آرمیچر و ساختاری که از کنتاکتورحمایت می کند و کار قطع میدان مغناطیسی و حمل جریان القاء شده ژنراتور یا جریان ناگهانی به موتور را دارد است . آرمیچر معمولا” هسته ی نرم آهنی اطراف سیم های القائی که دور سیم پیچ ها پیچیده شده اند ، است .
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب ژنراتور ها از دو قسمت تشکیل شده اند: قسمت متحرک را رتور و قسمت ساکن آن را استاتور می گویند. رتور ها نیز از نظر ساختمان دو دسته اند: ماشین های قطب صاف و ماشین های قطب برجسته. همچنین ژنراتورها بسته به آنکه نوع وسیله گرداننده رتور آنها چه نوع توربینی باشد به صورت زیر تقسیم می شوند:
1) توربو ژنراتورها: در این وسیله گرداننده رتور ، توربین بخار است و چون توربین بخار جزء ماشین های تند گرد است بنابراین توربوژنراتور دارای قطب های صاف بوده و این ماشین توانائی ایجاد دورهای بسیاربالا را در قدرت های زیاد دارد امروزه اغلب توربوژنراتورها را دو قطبی می سازند چون با افزایش سرعت گردش کار توربین های بخار با صرفه تر وارزان ترتمام می شود.
2) هیدرو ژنراتور ها : در آن وسیله گرداننده رتور توربین آبی است و چون توربین آبی دارای دور کم است بنابراین هیدروژنراتور دارای قطب برجسته بوده و دارای سرعت کم می باشد.
همانگونه که می دانید سالانه بخش عمده از انرژی تولید شده در نیروگاه ها در مسیر انتقال تلف می شود که این میزان دارای رقم قابل توجه ای است . البته به طور کامل نمیتوان این تلفات را بصورت کامل از میان برد ولی می توان با اتخاذ روشهای جدید و کارآمد این تلفات را کاهش داد. با مطالعه این فایل اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.
بهره برداری اقتصادی از کابل ها ,قوس مجدد و اضافه ولتاژ های ناشی از آن در کلید فشارقوی
بهره برداری اقتصادی از کابل ها
برای بهره برداری اقتصادی از کابل ها، انتخاب بهینه سطح مقطع از اهمیت خاصی برخوردار است. در این جزوه عوامل مؤثر در انتخاب کابل مورد بررسی قرار می گیرند ، لازم به ذکر است که برای انتخاب بهینه سطح مقطع محاسبه تلفات و محاسبه اقتصادی نیز لازم می باشد که در این قسمت به آن پرداخته نشده است.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب معیارهای انتخاب کابل را می توان به صورت زیر تقسیم بندی نمود:
الف) ولتاژ نامی.
ب) انتخاب سطح مقطع با توجه به جریان دهی کابل.
پ) در نظر گرفتن افت ولتاژ مجاز.
ت) تحمل جریان اتصال کوتاه توسط کابل.
در این فایل در مورد کلیدهای فشارقوی نوع هوای فشرده که برای قطع و وصل جریانها در شبکه استفاده شده است بحث خواهد شد. البته در این نوع کلیدها چون کلید به ازای قطع جریانهای عیب در یک محدوده فرضی ساخته شده است در قطع جریانهای بار و کمتر از جریانهای عیب مشکلی به نام پدیده برش جریان و در نتیجه فوس های مجدد و اضافه ولتاژهای ناشی از آن بوجود می آید که برای حل این نوع مسایل از کلیدهای خاص بصورت کلیدهای با مقاومت های مرزی و محفظه های قطعی کمکی استفاده می شود که در فایل زیر به آن پرداخته شده است.
1- انواع پستهاي فشار قوي از نظر عملكرد
1- پستهاي از نظر وظيفه اي كه در شبكه بر عهده دارند به موارد زير تقسيم بندي مي شوند
الف: پستهاي افزاينده ولتاژ
اين پستها كه به منظور افزايش ولتاژ جهت انتقال انرژي از محل توليد به مصرف بكار مي روند معمولا در نزديكي نيروگاهها ساخته مي شوند.
ب: پستهاي كاهنده ولتاژ:
اين پستها معمولا در نزديكي مراكز مصرف به منظور كاهش ولتاژ ساخته مي شوند.
ج: پستهاي كليدي:
اين پستهاي معمولا در نقاط حساس شبكه سراسري و به منظور برقراري ارتباط بين استانهاي مختلف كشور ساخته مي شوندو معمولا رينگ انتقال شبكه سراسري را بوجود مي آورند در اين پستها تغيير ولتاژ صورت نمي گيرد و معمولا بخاطر محدود كردن تغييرات ولتاژ از يك راكتور موازي با شبكه استفاده مي شود در بعضي از مواقع از اين راكتورها با نصب تجهيزات اضافي مصرف داخلي آن پست تامين مي شود.
د: پستهاي تركيبي تا مختلط
اين پستها هم به عنوان افزاينده يا كاهنده ولتاژ و هم كار پستهاي كليدي را انجام مي دهند و نقش مهمي در پايداري شبكه دارند.
2- انواع پستهاي از نظر عايق بندي
الف: پستهاي معمولي
پستهايي هستند كه هاديهاي فازها در معرض هوا قرار دارند و عايق بين آنها هوا مي باشند و تجهيزات برقرار و هاديها بوسيله مقره هايي كه بر روي پايه ها و استراكچرهاي فولادي قرار دارند نصب مي شوند اين پستها در فضاي آزاد قرار دارند در نتيجه عملكرد آنها تابع شرايط جوي مي باشد.
ب: پستهاي گازي يا پستهاي كپسولي (G.I.S)
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب در اين پستها بجاي استفاده از عايق هاي چيني و شيشه اي p.v.c از گاز هگزا فلوئور سولفور به عنوان عايق استفاده مي شود اين گاز نقاط برقدار را نسبت به يكديگر و نسبت به زمين ايزوله مي كند در اين نوع پستها كليه تجهيزات درون محفظه قرار دارند و طوري طراحي شده اند كه گاز به بيرون نشت نكند از محاسن اين پستها اشغال فضاي كم مي باشد و چون در فضاي بسته قرار دارند تابع شرايط جوي نمي باشند و از معايب آنها به دليل تكنولوژي بالاي كه دارند تعمير و نگهداري آنها مشكل است.
*** اجزاء تشكيل دهنده پستها ***
1- سوئيچگير (سوئيچ يارد) :Switchgear
2- ترانسفورماتر قدرت: Power Transformer
3- ترانسفورماتور زمين: Ground Transformer
4- ترانسفورماتور مصرف داخلي: Staition Service (T)
5- جبران كننده ها: Componsators
6- تاسيسات جانبي:
*سوئيچگير:
به مجموعه اي از تجهيزات كه در يك ولتاژ معين رابطه بين دو باس را برقرار مي كند گفته مي شود وشامل قسمتهاي زير است:
1- باسبار (شينه): Bas bar
2- كليدهاي قدرت: Circuit Breaker
3- سكسيونرها: Disconector Switch
4- ترانس جريان: Current Transformer
5- ترانس ولتاژ:
Voltage Transformer 6- مقره اتكايي: (P.I)
7- برقگير: Lighting Arester
8- تله موج: Line Trap
9- واحد منطبق كننده: L.M.U= Line Matching Unit
* جبران كننده ها:
1- خازنها
2-سلفها (راكتورها)
*تاسيسات جانبي:
1- اتاق فرمان.
2- اتاق رله .
3- باطريخانه.
4- ديزل ژنراتور.
5- تابلو توزيع AC
6- تابلو توزيع DC
7- باطري شارژر.
8- روشنايي اضطراري.
9- روشنايي محوطه.
10- تاسيسات زمين كردن و حفاظت در مقابل صاعقه.
*بي خط:
به موقعيت ست و تعداد وروديها و خروجيها بستگي دارد و به مجموعه اي از تجهيزات كه تشكيل يك خط ورودي يا خروجي را بدهند بي خط گفته مي شود كه شامل:
2- برقگير
3- ترانس جريان
4- لاين تراپ
5- سكسيونر ارت
6- سكسيونر خط
7- ترانس جريان
8- سكسيونر
9- بريكر
10- سكسيونر
*بي ترانس:
به تعداد ترانسهاي قدرت بستگي دارد و به مجموعه تجهيزاتي كه ارتباط باسبار و ترانسفورماتور را برقرار مي نمايد بي ترانس گفته مي شودو شامل:
1- سكسيونر
2- بريكر
3- سكسيونر
4- ترانس جريان
5- ترانس ولتاژ
6- برقگير
*تله موج يا تله خط يا موج گير:Line Trap, vawe Trap
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب از خطوط انتقال نيرو به منظور سيگنالهاي مختلف نظر سيگنال اندازه گيري و كنترل ار راه دور، مكالمات تلفني,تله تايپ,حفاظت جهت ارسال و دريافت فرمان از پست هاي ديگر نيز استفاده مي شود. جهت جلو گيري از تداخل اين سيگنالها كه داراي فركانس بالا مي باشند و جدا كردن آنها از فركانس سيستم قدرت و هم چنين به منظور جلو گيري از انتقال سيگنال به قسمتهاي ديگر و امكان ايجاد عملكرد صحيح از موج گير استفاده مي شود.موج گيربايد طوري باشد كه بتواند حداكثر جريان نامي و جريانهاي اتصال كوتاه را تحمل نمايد, موج گير بطور سري در انتهاي خطوط انتقال نيرو و در ايستگاهها نصب مي شود و بعد از ترانسفورماتورهاي ولتاژ قرار مي گيرد.
سيگنالهاي p.L.c داراي فركانس بالا بوده و در شبكۀ ايران از 30khz تا500khz تغيير مي كند.موج گيرها معمولا از يك سلف كه داراي هسته مي باشد و يك مجموعه خازن و مقاومت كه مجموعا بطور موازي با هم قرار گرفته اند تشكيل مي شود از سلف(سيم پيچ) جريان خط بطور مستقيم عبور نموده و مجموعه خازن و مقاومت معمولا در داخل سيم پيچ نصب مي گردند.
در يك موج گير براي تغيير فركانس و پهناي باند مسدود كننده فقط با تعويض خازن و تغيير ظرفيت آن اين عمل صورت مي گيرد. به منظور حفاظت لاين تراپ در مقابل اضافه ولتاژهاي ناگهاني كه ممكن است در دو سر لاين تراپ پديد آيد از برقگير استفاده مي شود.
*موج گيرها در پستهاي فشار قوي به سه طريق نصب مي شوند:
1- بصورت آويزي
2- نصب موج گير بر روي مقره اتكايي
3- نصب موج گير بر روي ترانسفورماتور ولتاژ.(مزيت اين طرح صرفه جويي در زمين پست است.)
*تذكر :موج گيرها فقط در دو انتهاي خطوطي كه سيستم P.L.C بين دو پست برقرار باشد نصب مي گردد و معمولا بر روي دو فاز نصب مي شوند.( گاهي بر روي يك فاز ويا هر سه فاز نيز نصب مي گردند.)
*كليدهاي قدرت (بريكر):
كليدهاي فشار قوي تنها يك وسيلۀ ارتباطي بين مولدها و ترانسفورماتورها و مصرف كنندها و خطوط انتقال انرژي و يا مجزا كنندۀ آنها از يكديگر نيستند,بلكه حفاظت دسيگاهها و سيستمها الكتريكي را در مقابل جريان زياد بار و جريان اتصال كوتاه به عهده دارند.
*شرايط و مشخصات بريكرها:
**در حالت بسته: بايد در مقابل عبور جريان بار و حتي جريان شديد اتصال كوتاه از خود مقاومت قابل ملاحظه اي نشان ندهند و نيز در مقابل اثرات حرارتي و ديناميكي اين جريانها در يك زمان طولاني داراي پايداري و ثبات قابل ملاحظه اي باشند
**در حالت باز: بريكرها بايد قادر باشند اختلاف سطح الكتريكي موجود بين دو كنتاك باز را بطور كاملا مطمئن تحمل نمايد.
– تمام قسمتهاي كليد در شرايطي كه هم پتانسيل فشار را الكتريكي شبكه هستند بايد در موقع قطع و يا در حالت وصل بطور كاملا مطمئن نسبت به زمين و نسبت به قطبها و تيغه هاي ديگر ايزوله و عايق باشند.
– بريكرها بايد قادر باشند مدار الكتريكي را در زير ولتاژ نامي ببندند ( بريكرها معمولا براي ولتاژ ماكزيمم شبكه طراحي مي شوند).
– بريكرها بايد قادر باشند مدار الكتريكي را در ضمن عبور جريان باز كنند.
– بريكه ها بايد قابليت سرعت عملكرد بالايي در قطع و وصل مدار الكتريكي را داشته باشند.
– بريكرها محدوديت جرياني ندارند و براي بزرگترين جريانهاي اتصال كوتاه ساخته مي شوند.
– يكي از مشخصات مهم بريكرهاي قدرت زمان تاخير در قطع كليد است. اين زمان عبارت است از حدفاصله بين لحظه فرمان قطع توسط رله مربوط و آزاد كردن ضامن قطع كليد تا خاموش شدن كامل جرقه.
*ويژگيهاي مشترك بريكرها:
1- داشتن مكانيزم عملكرد قطع و وصل : operating Mechanism
2- داشتن مكانيزم خاموش كردن جرقه در اتاق جرقه: Arcextinction Inarcing Chamber
3- داشتن كنتاكتهاي اصلي بريكر (كنتاكتهاي ساده و متحرك): Fixed& Moving Contacts
4- داشتن سيم پيچ هاي قطع و وصل: Triping coil& Closing Coil
5- داشتن كنتاكتهاي فرعي: Auxiliary Contact
6- داشتن مدارات كنترل بريكر: Control Circuits Circuit Breaker
*انواع بريكر از نظر محل نصب:
1- نصب در فضاي آزاد:Out Door
2- نصب در تاسيسات داخلي: In Door
*بريكرها بر اساس مكانيزم خاموش كردن جرقه بصورت زير تقسيم بندي مي شوند:
1- بريكر تانك روغن يا روغني: Bulk Oil Circuit Breaker
2- بريكر كم روغن يا نيمه روغني: Minimum Oil Circuit Breaker
3- بريكر گازي SF6 : Sulphur- hexafluoride(sf6) C.B
4- بريكر با محفظهء خلاء: Vacuum Circuit Breaker
5- بريكر هوايي: Air Circuit Breaker
6- بريكر هواي فشرده: Air Blast Circuit Breaker
*بريكرهاي روغني:
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب جرقه روغن دي الكتريك را تجزيه مي نمايد و گازهاي ناشي از اين تجزيه باعث افزايش فشار درون محفظه اي كه قطع كننده درآن نصب مي شود مي گردد. گازها از طريق سوراخ هايي درون محفظه هدايت مي گردند و جرقه درون سوراخ ها كشيده شده و توسط جريان گاز خنك ميگردد. هنگاميكه بريكر يك مدار فعال را قطع مي نمايد, روغن بخاطر گرماي شديد تجزيه شده و گازها و بخارات همچون گازH2 به مقدار 70 درصد C2H2به مقدار 20 درصد و CH2 به مقدار 10 درصدو مقدار كربن از روغن متصاعد مي شود كه از ميان گازهاي مذكور هيدوژن( H2 ) از قدرت دي الكتريك خوبي براي حذف و از بين بردن قوس الكتريكي برخوردار است , پس از قطع جرقه فضاي كنتاكتها توسط روغن دي الكتريك تازه پر مي گردد و قدرت عايقي كافي بين كنتاكتها تامين مي گردد .
*نقش روغن در بريكرهاي روغني:
1- براي عايق كردن كنتاكتها از بدنه تانك روغن و نيز از زمين.
2- براي آماده كردن يك واسطۀ عايقي در ميان كنتاكتها بعد از خاموش شدن جرقه.
3- براي توليد هيدروژن در مدت بوجود آمدن قوس.
نكته: در اين نوع كليدها عموما يك كنتاكت متحرك و دو كنتاكت ثابت وجود دارد.
*نكات ضعف بريكرها روغني:
1- روغن باعث كربونيزه شدن و ايجاد رسوبات در داخل كليد مي شود.
2- تركيب هوا و هيدروژن باعث ايجاد انفجار و آتش سوزيهاي خطرناك مي شود.
3- ترشح و نشت از مخزن امكان آتش سوزي و انفجار را در بر دارد اين محدوديت نياز به يك تانك روغن بزرگ دارد كه در ولتاژ و جريانهاي خيلي زياد امكان ساخت تانك روغن متناسب با آن جريان و ولتاژ وجود ندارد.
4- حجم بسيار زيادي را اشغال مي نمايد بخصوص در ولتاژ هاي بالا.
5- به سرويس و بازديد مرتب از كنتاكتها و روغن نياز دارد.
6- براي كليد زني هاي مكرر مناسب نيستند.
7- در بريكرهاي روغني هر سه فاز مي توانند داخل يك تانك قرار داشته باشند و يا اينكه هر فاز تانك مخصوص به خود را داشته باشند.
*دلايل خاموش شدن جرقه:
1- طولاني شدن قوس (ناشي از عملكرد بازوي مكانيكي).
2- خنك شدن جرقه.
*با افزايش طول جرقه، سطح تماس جرقه با روغن بيشتر شده در نتيجه انتقال حرارت روغن بيشتر و قوس خنك تر مي شود.
*دسيكانكت (سكسيونر) : Disconnect
كليدهاي غير قابل قطع و وصل در زير بار و جريانهاي اتصال كوتاه مي باشند,اين نوع كليدها فاقد محفظۀ خاموش كنندۀ جرقه هستند و تيغه ها كاملا قابل رويت مي باشند و هدف از بكار گيري آنها در پست هاي فشار قوي جدا كردن دو قسمت پست از يكديگر مي باشند.
*سكسيونرها در ولتاژهاي متفاوت ساخته مي شوند و از سه قسمت اساسي ساخته مي شوند:
1- تيغه هاي حامل جريان
2- مقره هاي اتكايي
3- مكانيزم عمل كننده و اهرمهاي مربوطه
*مكانيزم عمل كنندۀ سكسيونرها:
1-دستي: كه در اينحالت مكانيزم عمل كننده توسط دست تحريك مي شود.
2-موتوري: كه مكانيزم عمل كننده توسط يك موتور الكتريكي كه به يك سيستم گيربكس متصل است به اهرمهاي عمل كننده نيرو وارد مي كنند و باعث باز و بسته شدن سكسيونرها مي شود.
*انواع ديسكانكتها:
1- دوراني (دوستوني):
در ولتاژهاي 132kv و بالاتر مورد استفاده قرار مي گيرند و عملكرد آنها بصورت موازي با سطح زمين با زاويۀ 90 درجه صورت مي گيرد.
2- دوراني (عمودي):
كه در تمام سطوح ولتاژ مورد استفاده قرار مي گيرند.( سكسيونر تيغه اي)
3- قيچي شكل ( پاندو گراف):
در جاهايي كه اختلاف ارتفاع دارند معمولابكار مي رود.
4- دسيكانكتهاي زانوئي( چاقويي):
5- ديسكانكت زمين: Earthing Switch & Grounding Switch
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب اين ديسكانكت ها معمولا داراي يك اينترلاك الكتريكي و يا مكانيكي با سكسيونرهاي خط و يا ترانسها,راكتورها, بانكها خازني مي باشند بدين مفهوم كه تا سكسيونر سر خط يا ورودي به ترانس باز نباشد بسته نخواهد شد و تا زماني كه سكسيونر زمين بسته باشد سكسيونر مربوط بسته نخواهد شد.
*شرايط باز و بسته شدن ديسكانكتها:
1- تنها در مدار جريانهاي شارژ خازني خطوط يا جريانهاي مغناطيس كنندگي ترانسهاي توزيع كوچك وجود داشته باشد.
2- با باز و بسته شدن كليد ولتاژ دو سر كليد تغيير نكند.
3- بعلت اينكه كليدها در زير جريان باز و يا بسته نمي شوند و جريان عبوري از آنها تقريبا صفر است زمان قطع و وصل در سكسيونرها خيلي بيشتر از بريكرها است.
4- براي اطمينان از عملكرد ديسكانكتها در ارتباط با بريكر مدارات فرماني بنام اينترلاك سيستم در نظر گرفته مي شود كه اين سيستم اينترلاك هم مي تواند الكتريكي باشد و هم مكانيكي.
**برقگير (L.A) Lighting Arester
* براي حفاظت تجهيزات در مقابل اضافه ولتاژهايي كه مي توانند توسط دو عامل زير در شبكه قدرت ايجاد شود از برقگير استفاده مي شود:
1- عوامل بيروني از قبيل صاعقه و رعدوبرق
2- عوامل داخلي كه بر اثر اختلالات شبكه و مواردي نظير سوئيچينگ,اتصال كوتاه و يا رزونانس ممكن است پيش آيد.
*خصوصيات تجهيزات حفاظتي در مقابل اضافه ولتاژ بطور كلي عبارتند از:
1- در مقابل ولتاژ نامي شبكه هيچ عكس العملي نشان ندهند.
2- در مقابل اضافه ولتاژهاي بوجود آمده بسيار سريع عكس العمل نشان دهند تا به تجهيزات سيستم آسيب نرسد.
3- قابليت عبور جريان هاي بسيار زياد را داشته باشند.
4- پس از رفع اضافه ولتاژ و رسيدن ولتاژ به مقدار نامي عبور جريان از برقگير قطع و مدارات كاملا باز گردد.
*انواع برقگيرها:
1- برقگير ميله اي
2- برقگير سوپاپي
3- برقگير اكسيد روي z no
*مشخصات برقگير:
1- ولتاژ نامي : Rated Voltage
– كه عبارت است از حداكثر مقدار مؤثر ولتاژي كه برقگير در دو سر خود مي تواند
كند و عملكردي نداشته باشد.
2- فركانس نامي : Rated Fregaency
F=50 Hz or 60 Hz – ,فركانس شبكه ايكه برقگير در آن نصب مي شود
3- ولتاژ جرقه با فركانس صنعتي: Paver Frequency Spark Over Voltage
– عبارت است از حداقل مقدار ولتاژي كه در فركانس صنعتي و در صورت اعمال به برقگير باعث ايجاد جرقه در دو سر آن مي شود.
4- ولتاژ جرقه اي ناشي از موج ضربه اي: Impulse Spark Over Voltag
– مقدار پيك موج ضربه اي 1.2/50 ميكرو ثانيه كه در صورت اعمال به برقگير باعث
آن مي شود.
5- حداكثر جريان تخليه:Rated Discharge Current
– حداكثر جرياني كه از برقگير مي تواند عبور نمايد در هنگام تخليه بدون آنكه به
برقگير صدمه اي وارد گردد.
6- ولتاژ باقيمانده:Residerad Voltage
– مقدار ولتاژي كه در صورت عملكرد برقگير در دو سر آن ظاهر مي شود كه بستگی به جريان برقگير دارد.
*كنتور برقگير: Arester Conter
–براي اينكه تعداد دفعاتي را كه برقگير در اثر اضافه ولتاژها عمل كرده واز خود جريان
عبور داده است از جهت كاربرد آن در طراحي هاي آينده و برداشتهاي آماري داشته
باشيم از كنتور استفاده مي كنيم. به ازاي هر بار عملكرد برقگير كنتور يك شماره را
ثبت خواهد كرد كه با توجه به آن تعداد عملكردها در پايان هر ماه , فصل يا سال قابل
قرائت و ثبت خواهد بود.
ترانسفورماتورهاي اندازه گيري
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب در شبكه قدرت ولتاژ و جريان بقدري زياد هستند كه نمي توان از آنها مستقيما براي عملكرد رله ها و دستگاههاي اندازه گيري(آمپر متر و ولتمتر) استفاده كرد به همين دليل از وسايلي به نام ترانسهاي جريان و ولتاژ استفاده مي شود تا كميات الكتريكي را متناسب با ولتاژ و جريان شبكه در سطحي قابل استفاده براي رله ها و دستگاههاي اندازه گيري در اختيار آنها قرار دهند.
بعبارت ديگر ترانسفورماتورهاي اندازه گيري , ترانسفورماتورهاي كاهنده اي هستند با قدرت خيلي كم كه جريان و ولتاژ را به مقدار قابل سنجش براي دستگاههاي اندازه گيري كاهش مي دهند و وسايل اندازه گيري و حفاظتي(رله ها) از شبكه قدرت ايزوله و مجزا مي گردند.
*ترانسفورماتور ولتاژ: (P.T)
ترانسفورماتوري است كه در آن ولتاژ ثانويه متناسب و همفازي با ولتاژ اوليه بوجود مي آيد و
براي تبديل ولتاژ يك سيستم به ولتاژي مناسب جهت وسايل اندازه گيري و يا حفاظتي بكار مي رود و نيز مدارات اندازه گيري وحفاظتي را از مدار قدرت ايزوله مي سازد. اين ترانسفورماتورها نيز نظير ساير ترانسفورماتورها بر اساس القاء الكترومغناطيس عمل نموده و ولتاژ فشار قوي را به ولتاژهاي استاندارد تبديل مي نمايد. P.T- ها در ولتاژهاي زياد داراي مخزن روغن بوده كه سيم پيچهاي اوليه وثانويه را درون خود جاي مي دهد و شامل قسمتهاي زير است:
– سيم پيچ فشار قوي
– سيم پيچ فشار ضعيف
– مواد عايقي كه در ولتاژهاي بالا معمولا روغن و در ولتاژهاي پايين از نوع خشك مي باشد
– هسته
– جدار عايقي خارجي آن
*ترانسفورماتورهاي ولتاژ از نظر ساختمان به دو دسته تقسيم مي شوند:
1- نوع تك بوشينگي:Single Bushing
2- نوع دو بوشينگي: Double Bushing
براي اندازه گيري ولتاژ فاز به زمين از P.T هاي تك بوشينگي استفاده مي شود.
P.T هاي تك بوشينگي از نظر ساخت ارزان قيمت بوده و بصورت ستاره تهيه مي شوند.
P.T ها كلا بصورت موازي در شبكه قدرت نصب مي شوند.
P.T ها بايد داراي خصوصيات زير باشند:
1- افت ولتاژ و افت توان در سيم پيچ هاي اوليه و ثانويه حداقل باشد.
2- فلوي پراكندگي بسيار كم باشد.
3- هسته به اشباع نرود.
نكته مهم: بهترين حات براي P.T اين است كه ثانويه آن باز باشد يعني امپدانس بالايي داشته باشد تا جريان عبوري از آن بسيار محدود گردد.
*تفاوت P.TوC.T :
تفاوت آنها در پارامترهاي مدار معادل يعني:
1- تفاوت در مقاومت سيم پيچها
2- تفاوت در مشخصه هسته ها
**نكته**
عموما P.T ها بصورت تكفاز مورد استفاده قرار مي گيرند.
*كاربرد P,T ها:
– در سيستم حفاظت
– در سيستم اندازه گيري
كه كاربرد P.T ها بصورت مشروح چنين است:
– اندازه گيري ولتاژ
– اندازه گيري توان
– اندازه گيري ضريب قدرت
– بهره گيري براي مدار سنكرون چك
– استفاده در حفاظتهاي O/V—U/V—Directional
*P.T بايد در جايي نصب گردد كه از بي برق بودن فيدر مطمئن شويم پس محل نصب P.T:
– در دو سر خطوط انتقال ودر كنار Line Trap.
– در ورودي و خروجي ترانس قدرت.
– در زير هر شين بايد P.T وجود داشته باشد.
* ملاحظات عمومي در P.T*
1- در ثانويه P.T مي توان از چندين كر استفاده كرد كه هر كر امكان دارد از چندين تپ تشكيل شده باشد. از يك دسته از كرها براي اندازه گيري واز دسته ديگر براي حفاظت استفاده مي شود كه كلاس دقت كرهاي اندازه گيري بايد بالاتر از كرهاي حفاظتي باشد.
2- در بعضي از موارد امكان دارد كه ثانويه P.T اتصال كوتاه گردد كه باعث مي شود جريان زيادي از ثانويه P.T عبور نمايد كه چون هسته P.T در نزديكي اشباع كار مي كند باعث صدمه ديدن P.T خواهد شد به همين منظور از فيوز (MCB) استفاده مي شود و هر كر يك (MCB) براي خودش بايد داشته باشد.
– ترمينالهاي ثانويه در P.T با حروف كوچك و در طرف اوليه با حروف بزرگ مشخص مي گردند. تپ ها در ثانويه در قسمت راست و تعداد كرها در ثانويه با رقم در سمت چپ مفهوم مي شوند.
تعاريف و كميات مهم در P.T :
* ولتاژ نامي
* نسبت تبديل و هميشه فاز به زمين مد نظر است
* بار در ثانويه P.T( بردن)
* خروجي نامي ترانس
* درصد خطاي ولتاژ
* خطاي جابجايي فاز
* كلاس دقت
سطح عايقي:
ضريب ولتاژ نامي:
مصرف ميزان اضافه ولتاژ مجاز روي p.T است كه اين ضريب به مدت زمان اضافه ولتاژ بستگي دارد مثلا:
p.T ها بطور معمول10 درصد اضافه ولتاژ را تحمل مي نمايد.
P.T ها بطور معمول 50 درصد اضافه ولتاژ را به مدت 60 Secتحمل مي نمايد.
p.T ها بطور معمول 100 درصد اضافه ولتاژ را به مدت 30 Sec تحمل مي نمايد.
Capacitor Voltage Transformer Or C.V.T
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب ترانسفورماتور ولتاژ خازن عبارت است از يك وسيلۀ تقسيم كنندۀ ولتاژ با استفاده از خازن ويك ترانسفورماتور الكترومغناطيسي. دستگاه تقسيم كنندۀ ولتاژ از تعدادي خازن بصورت سري درست شده است با انتقال يك ولتاژ به دو سر مجموعۀ خازن بعلت وجود مقاومت خازن Xc افت ولتاژهايي در دو سر هر يك از خازنها بوجود مي آيد. در صورتي كه خازنها را با ظرفيت يكسان انتخاب كنيم افت ولتاژ دو سر هر يك از خازن ها برابر خواهد بود.
در ولتاژهاي بالاتر از 63 kv بعلت سهولت در طراحي و از نظر اقتصادي از C.V.T استفاده مي نمايند. قدرت خروجي( بردن Burden ) C.V.T يا P.T ها به طريق استاندارد IEC يكي از مقادير زير است (160,200,350,500 Va) از ترانسفورماتورهاي ولتاژ خازن در سيستم هاي مخابراتي پست موسوم به( P.L.C ) power line Carrier نيز استفاده مي شود.
Current TransFormer Or C.T
C.T ها بصورت سري با شبكه قرار مي گيرند و هدف عدم تاثير C.T بر روي شبكه است و به همين دليل بايد:
1- امپدانسي مغناطيسي كنندگي C.T بسيار كم باشد.
2- در حالت بي باري ثانويۀ C.T بايد حتما اتصال كوتاه گردد.
دلايل اتصال كوتاه شدن ثانويۀ C.T:
در ترانسهاي جريان يا C.T ها جريان اوليه تويط شبكۀ قدرت مي شود و بار C.T( امپدانسي كه در ثانويۀ C.T قرار مي گيرد نظير آمپرمتر و رله) تاثيري بر روي جريان اوليه نداشته و جريان شبكۀ قدرت را تغيير نميدهد زيرا اين امپدانس در مقايسه با امپدانس بار شبكۀ قدرت مقدار ناچيزي است ,در حالتي كه ثانويۀ C.T باز مي باشد فلوئي كه در هستۀ C.T بوجود مي آيد ناشي از جريان اوليه كه همان شبكۀ قدرت است مي باشد و بعلت اينكه جرياني در ثانويۀ ايجاد نمي شود كه اين ولتاژ مي تواند سبب آسيب رساندن به عايقهاي C.T و در نهايت سبب منهدم شدن C.T مي شود, علاوه بر اين القاء ولتاژ زياد در ثانويۀ C.T مي تواند خطرات جاني براي اپراتور پست كه در ارتباط با تابلوهاي فرمان است ايجاد نمايد.
*نكتۀ قابل توجه در مورد:
در مورد C.T ها اين است كه هميشه يك سر سيم پيچ ثانويۀ كليۀ ترانسهاي جريان را بايد زمين كرد, علت اين امر اين است كه در شرايط مختلف احتمال القاء ولتاژ بسيار زياد در سيم پيچ ثانويه وجود دارد, از طرف ديگر از بين رفتن عايق بين ثانويه و اوليه مي تواند براي افرادي كه در حال كار كردن با دستگاه مي باشند خطرناك باشد به اين ترتيب زمين كردن ثانويه موجبات حفاظت افراد را فراهم مي نمايد.
ملاحضات عمومي در مورد C.Tها:
* از اوليۀC.T جريان شبكه عبور مي كند. * جريان ثانويه در C.T تابعي از جريان اوليه است.
* بار C.Tوسايل اندازه گيري و حفاظتي است.
* از مهمترين مشخصات C.T lp/ ls است.
* جريان ثانويۀC.T ها معمولا يك و پنچ آمپر است.
* تعداد كرهاي C.T به شش تا هم مي رسد.
* جنس هستۀ C.T معمولا از سيليكن ,آهن ,يا نيكل –آهن است.
عايق هاي بكار رفته در C.T ها:
عايق خشك Low Voltage
مقره چيني , عايق زرين قالب گيري شده Medium Voltage
روغن و كاغذ آغشته به روغن High Extera High Voltage
كميات و مشخصات الكتريكي دقتي C.T ها:
1- نسبت تبديل جريان lp/ls
2- بردن, امپدانس در ثانوبۀ C.T
3- درصد اختلاف بين جريان نامي و جريان واقعي
4- خطاي جريان يا خطاي نسبت تبديل
5- جابجايي در فاز جريان, اختلاف فاز بين 1p/1s
6-خطاي مركب
7- حد دقت جريان اوليه
8- ضريب حد دقت نامي
9- كلاس دقت
10- سطح عايقي
11- ولتاژ نامي
12- حد حرارتي جريان كوتاه مدت) 1th)
13- حد جريان ديناميكي Idyn
14-ولتاژ شروع اشباع
*دليل عمدۀ خطا در C.T :
امپدانس مغناطيس كنندگي و موءلفۀ جريان بي باري 10 است.
*تفاوت عمدۀ C.T ها و ترانسها قدرت:
در نقطۀكار آنها مي باشد.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب ترانسهاي قدرت هميشه در زانوي منحني كار مي نمايند در حاليكهC.T بايد دور از زانوي منحني ناحيۀ عملكرد قرار داشته باشد تا خطاي اندازه گيري كم شود مخصوصا در كرهايي از C.T كه براي حفاظت استفاده مي شوند نقطۀ كار C.T بايد بسيار پايين باشد تا هنگام بروز فالت C.T به اشباع نرود.
*نكته: C.T بايد داراي هسته اي با ضريب نفوذپذيري بالا باشد كه در نتيجه مقطع هسته بزرگتر مي شود.
*مكان نصب C.T :
1- ملاحظات فني براي اندازه گيري و حفاظت
2- طرح شينه بندي
3- سهولت انجام تعميرات
5- ملاحظات اقتصادي
هر C.T حداقل چهار كر دارد:
1- يك كر براي اندازه گيري
2- يك كر براي حفاظت اصلي
3- يك كر براي پشتيبان
4- يك كر براي حفاظت شين
مي دانيم كه روغن C.T روغن بسته اي بوده كه در طول عمر C.T نياز به تعويض ندارد, پس اگر C.T داراي نشتي روغن گردد مي بايستي در همان مراحل توسط اپراتور ايستگاه و در اسرع وقت به واحد تعميرات اطلاع داد تا نسبت به برطرف كردن آن اقدام گردد. زيرا اگر قسمتهاي عايقي C.Tبدون روغن باقي بماند: C.Tدر مدت كوتاهي منفجر و خسارات زيادي را به تجهيزات جانبي وارد مي كند. پس اپراتورهاي هر شيفت بايد نسبت به روغن C.Tبسيار حساس و هر گونه نشتي را بلافاصله به واحدهاي ذيربط اطلاع دهند.پس موارد زير از وظايف اپراتور هر شيفت مي باشد:
*در صورت وجود هر گونه نشتي از روغن C.T مخصمصا از قسمت زير مقره ها و يا از ترمينال باكس C.T مي بايستي موضوع توسط اپراتور شيفت بدون درنگ به سرپرست واحد بهره برداري و واحد تعميرات اطلاع تا در مورد تعمير و يا خروج اضطراري آن اقدام گردد.
*چنانچه ميزان نشتي روغن در حدي باشد كه نماي C.T خالي از روغن گردد, اپراتور شيفت
بايستي ضمن اطلاع به مركز كنترل, بلافاصله C.T را از مدار خارج و آن را كاملا ايزوله نمايد. سپس موضوع را به سرپرست واحد بهره برداري ايستگاه و گروه تعميرات اطلاع و گزارش نمايد.
روشهاي توليد برق DC:
1- باطري
2- ژنراتور برق DC
3- مبدل AC-DC( يكسو ساز): Reactifair
*مصرف كنندگان برق DC در پست:
1- لامپها وآلامهاي هشدار دهنده
2- رله هاي حفاظتي
3- سيستم و دستگاههاي مخابراتي = ) voc 48-50( ) (voc
4- بوبين قطع ووصل بريكر و سكسيونرها
5- روشنايي اضطراري: Emergency light
6- موتورهاي بريكر و سكسيونر 125(voc)=
7- زنگ اعلان خطر
8- موتور تپ چنجر ترانسهاي قدرت.
*روشهاي تامين برق DC در ايستگاه:
1-استفاده از باطري.
2-استفاده از باطري شارژر. Battry Charger
–در صورتي گه برق AC مورد نياز ايستگاه بهر دليلي قطع گردد, باطريها برق DC مورد نياز ايستگاه را به مدت زمان معيني تامين مي نمايد كه اين مدت زمان بستگي به آمپر ساعت باطريها و مقدار مصرف از باطريهاست.
موارد مصرف باطريها:
1- سيستم هاي مخابراتي و روشنايي اضطراري U.P.S
2- سكوهاي نفتي درون دريا كه از ساحل دورند و نياز به انرژي دائمي دارند.
3- بيمارستانها و سيستم اعلان خبر.
4- تغذيۀ DC ايستگاهها و نيروگاههاي برق.
انواع شارژرها:
1- استاتيك كه از يكو سازها هستند.
2- ديناميك- موتور ژنراتور DC-كوپل موتور ژنراتورDC .
باطري و باطري شارژر:
در هر يك از ايستگاههاي انتقال حداقل يك دستگاه باطري شارژر و يك سري (110,120,127)12Vdc براي حفاظت تجهيزات و يك دستگاه شارژر48 Vdc و يك سري باطري 48Vdc براي لامپهاي سيگنال و سيستم P.l.C وجود دارد در بعضي از دستگاههاي بزرگ دو دستگاه شارژر همراه با دو سري باطري و يا يك دستگاه باطري شارژر و دو سري باطري وجود دارد.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب بهترين حالت استفاده از دو دستگاه باطري شارژر و دو سري باطري مي باشد زيرا كه حفاظت كلي پست يعني عملكرد رله هاي حفاظتي و چراغهاي آلام و سيستم P.l.C از طريق برق DC يعني باطري تامين مي گردد,لذا اگر بعضي باطري شارژر صدمه ببينند و يا برق AC پست قطع گردد.
اولا در صورت سالم بودن باطريها , نيز فقط چند ساعت دوام خواهند داشت و وقتي كه ولتاژ آنها به 80% ولتاژ نامي برسد قطع و وصل بريكرها با مشكل مواجه خواهد شد, ثانياچون كه باطريها به صورت سري مي باشند در صورتي كه يكي از باطريها تخليه يا صدمه ببينند مشكلاتي را ايجاد خواهند كرد كه در صورت بروز فالت در شبكه و بر روي تجهيزات و يا خطوط مي تواند عواقب وخيمي در پي داشته باشد پس بايد:
* در كليۀ ايستگاههاي انتقال و حتي فوق توزيع مهم از دو دستگاه باطري شارژ و دو سري باطري استفاده كرد.
* حداقل يك دستگاه باطري شارژ و چند عدد باطري در پست و يا در محلي در دسترس وجود داشته باشد تا در هنگام بروز حوادث بتوان در اسرع وقت از آنها استفاده كرد.
* بايد بطور مرتب و دقيق و بكارگيري دستورالعمل هاي مربوط در نگهداري باطريها نهايت تلاش را بعمل آوريم.
پس با توجه به نكات ذكر شده در بالا بطور مرتب و مداوم از باطريها بازديد و سرويس بعمل آورد كه اين مهم در سه قسمت صورت مي گيرد:
1- از لحاظ ظاهري
*چك كردن Plag Vent( دريچه ها) اگر در پوش آنها بسته نمي شدند و يا معيوب بودن آنها را تعويض نمائيم.
* چك كردن كانكتورها از لحاظ استحكام اتصالات
*در صورت وجود شوره بر روي سلها و اتصالات آنها را با بورس سيمي تمييز كنيم( از حلال آلي و يا معدني استفادن نكنيم).
* اتصالات نهايي باطري به شارژر را از طريق فيوز( كليد) چك كنيم.
2- چك كردن وضعيت الكتروليت و الكترودها:
*سطح الكتروليت را چك مي كنيم كه بايد بين دو علامت MinوMax روي باطري و نزديك
Maxباشد.
* غلظت الكتروليت را با غلظت سنج اندازه بگيريم كه در حد نرمال باشد.
Kg/lite 1.24(+/-) 0.01
* دماي الكتروليت را توسط دماسنج مخصوص اندازه مي گيريم اين دما بايد بين 45 C –15C باشد.
* رنگ الكترودها را بازديد مي كنيم اگر بيش از حد روشن شده باشند نشان دهندۀ وجود سولفات سرب بر روي الكترودها مي باشد پس بايد طبق دستورالعمل رفتار نمائيم.
3- چك كردن ولتاژ باطريها:
* ولتاژ كل سلهارا از زير فيوزها چك نمائيد.
* ولتاژ هر سل را اندازه بگيريد و دقت كنيد در رنج مجاز خود باشند حدود2.2ولت در هر سل باشد.
تعريف پيل الكتروشيميايي:
تبديل انرژي شميايي به الكتريكي كه از دو قسمت اساسي ساخته مي شود:
1- قسمتهاي اصلي پيل كه از دو فلز مشابه ساخته شده اند.
2- الكتروليت كه از مايع و جامد ساخته مي شود
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب از نظر واكنش دروني پيل ها به دو دسته تقسيم مي شوند:
1- پيل هاي گالواني : در واكنش خودبخودي كه در درون آن صورت مي گيرد در اثر واكنش شيميايي الكتريسيته توليد مي شود.
2- پيل هاي الكتروليتي : پيل الكتروشيميايي كه از الكتريسيته منبع خارجي براي انجام واكنش غير خودبخودي در داخل آن استفاده مي شود. كه اين پيل را اصطلاحا باطري مي نامند, همانطوري كه مي دانيم اين منبع خارجي در ايستگاه برق شارژر است. عامل احياگر الكترود دهنده (كاتد) و عامل اكسيدگر الكترود گيرنده( آند) است. الكترودي كه در آن عمل اكسيداسيون صورت مي گيرد آند و الكترودي كه در آن احيا صورت مي گيرد كاتد است. در پيل هاي گالواني پتانسيل كاتد از آند بيشتر است يعني مثبت تر است چون الكترودي كه احيا مي شود الكترونهاي آن بخادج رفته و بار مثبتي روي آن باقي مي گذارد.
در انداكسيداسيون باعث انتقال الكترون بدون الكترود گرديده و در آن ايجاد بار منفي مي نمايد.
در پيل هاي الكتروليتي باز هم اكسياسيون در آند صورت مي گيرد ولي چون فرايند بخودي خود انجام نمي گيرد الكترونها بايد از آن قسمت خارج گرديده و كاتد ذخيرهاي از الكترونها براي انجام واكنش احيا داشته باشد پس در باطريهاي الكتروليتي پتانسيل آند از كاتد مثبت تر است.
*عمليات شارژر در چهار حالت صورت مي گيرد:
1- حالت شارژر اوليه: Initial
از اين حالت شارژر باطريها زماني استفاده مي شود كه باطريها براي بار اول تحت شارژ گذاشته مي شوند و كاملا خالي هستند. در اين حالت شارژر مانند يك منبع عمل مي كند. بعد از زمان كافي( مطابق با ظرفيت باطريهاي نصب شده) شارژر را بطور دستي از حالت اوليه خارج مي گردانيم, ياطريها بعد از اينكه يكبار شارژ شدند مجددا دشارژ مي شوند و بعد از اين عمليات مجددا باطريها شارژ مي گردند در اينحالت ولتاژ هر سلول باطري 2.6v- 2.75v قرائت مي گردد.
2- شارژ سريع: Boost Chang
در صورتي كه از باطريها كار گرفته شده باشد و مدتي از برق DC باطريها استفاده شده باشد و نياز است كه مجددا باطريها حالت اوليه خود را بدست آورده از اين نوع شارژ استفاده مي شود.
3- شارژ اتوماتيك: Automatic Charg
در صورت قطع و وصل برق دستگاه شارژ AC بمدت بيش از ده دقيقه شارژر بصورت اتوماتيك به مدت بيست دقيقه به حالت Boost رفته و سپس بحالت Flating باز مي گردد.
4- شارژ نگهداري يا شارژ آرام: Flating Charg
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب در اين صورت باطريها بصورت آماده بكار نگهداري مي شوند و اينوع شارژ اغلب در ضمن كار عادي باطري بطور خود به خود صورت مي گيرد. مي دانيم كه باطري ايده آل داراي مقاومت دروني صفر و در نتيجه تافات دروني صفر مي باشد در حاليكه باطريها ايده آل نبوده و نياز به شارژ مداوم دارند به علت تلفات انرژي ناشي از مقاومت دروني باطري. ولتاژ نامي مورد نظر در اينحالت براي هر سل باطري 2.23v مي باشد.
*تعيين غلظت محلول باطري:
بوسيلۀ يك دستگاه چگالي سنج غلظت محلول را اندازه گيري مي كنند كه غلظت مجاز را كه بين 1.21-1.19 گرم بر سانتيمتر مكعب در بيست درجه سانتي گراد است بدست مي آورند. جهت رسيدن مجاز با ريختن آب مقطر يا محلول پتاس بداخل محلول اينكار صورت مي گيرد.
*سيستم تغذيۀ ايستگاه اعم از ACوDC.
1- حالت نرمال :
1- تامين برق AC مورد نياز ايستگاه از طريق ترانس مصرف داخلي Station Service
2- باطري شارژر:كه شارژر ضمن توليد برق DC مورد نياز همزمان نسبت به شارژ باطريها نيز اقدام مي نمايد.
2- حالت اضطراري:
1- برق AC قطع مي باشد كه در اينصورت در صورت موجود بودن ديزل ژنراتور برق AC تامين مي گردد.
2- برق AC اعم از S.S و ديزل ژنراتور قطع است كه در اين صورت برق مورد نياز ايستگاه را با باطريها تامين مي نمايند.
*روش تامين سه فاز AC در ايستگاه:
1- ترانس مصرف داخلي:S.S
2-ديزل ژنراتور
*مصرف كنندگان برق AC در ايستگاه:
روشنايي محوطه , اتاقهاي فرمان, رله, باطريها و ساير اتاقهاي موجوددر ايستگاه.
سيستم تهويه ايستگاه, وسايل برودتي و حرارتي, فن هاي خنك كنندۀ ترانسهاي قدرت, پمپ آب, پريزها و كليدها, شارژرهاي 48و125 ولت DC , موتورهاي سه فاز مربوط به تعويض تپ ترانسهاي قدرت , روشنايي پانلهاي اتاق فرمان و رله و مارث لينگها تغذيه تريپ ديوايس بريكرهاي 33Kv Trip Device)) شارژرهاي بي سيم دستي و چراغ هاي روشنايي اضطراري دستي, تغذيۀ بي سيم ثابت گويا و غيره.
** شينه بندي يا: Bus bar Arrangment
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب باس بار يا شينه عبارت است از يك هادي به شكل لوله اي يا سيمي و يا تسمه اي كه انرژي الكتريكي از نيروگاهها, ترانسفورماتورها و يا خطوط انتقال و از طريق آن به مراكز مصرف منتقل مي شود بعبارت ساده تر شينه يك هادي است كه بوسيلۀ انشعابات متعدد به منابع توليد و مراكز مصرف متصل است.
شينه بندي : نحوۀ ارتباط الكتريكي فيدرهاي مختلف را به يك باس و به يكديگر و ايجاد ساختار و اتصالات بين تجهيزات را شينه بندي گويند.
*عوامل مؤثر در شينه بندي:
• قابليت اطمينان و تداوم سرويس دهي
• موقعيت پست در شبكه
• ولتاژ و ظرفيت پست
• اهميت مصرف كننده
• وضعيت پست از نظر توسعۀ و تعميردر حالت كار عادي شبكه Switching
*انواع شينه بندي:
1- سيستم بدون باسبار Without Busbor
2- سيستم تك شينه Busbar Single
3- شينه بندي اصلي و انتقالي Main & Transfer Busbar
4- شينه بندي دوبل( دو شين اصلي ) Duplicate Busbar
5- شينه بندي دوبل با ديسكانكت موازي
Duplicate Busbar with By pass Disconec
6- شينه بندي يك و نيم بريكري One & halfe Breaker System
7- شينه بندي دو بريكري Double Breaker System
8- شينه بندي حلقوي Ring Busbar System
9- شينه بندي تركيبي Combined System
10- سيستم هاي شينه بندي با بيش از دو شين
1- سيستم بدون باسبار: without Busbar
اين طرح اصولا بندرت و تنها در پست هاي كم اهميت و يا موقتي استفاده مي شود و داراي معايب زير است:
– براي انجام تعميرات روي هر يك از تجهيزات كل پست بي برق مي شود.
– با بروز هر اتصال كوتاهي در روي خط و يا هر قسمت از مدارات داخل پست كل پست بدون برق خواهد شد.
– ضريب اطمينان بسيار كمي دارد.
– براي تغذيه هاي كوتاه مدت بكار مي رود.
– امكان مانور روي تغذيه كننده ها وجود ندارد.
** تنها مزيت سيستم بدون باسبار حفاظت ساده و ارزان قيمت آن است.
2- سيستم تك شينه: Single Busbar
مزايا: هزينۀ كم
حفاظت و عمليات ساده
در اين سيستم تمام انشعابات روي يك شين و توسط يك بريكر با يكديگر ارتباط پيدا مي كنند.
معايب:
• با اتصال كوتاه روي شين تمام پست بي برق مي شود.
• در صورت تعميرات روي يك انشعاب آن انشعاب بدون برق مي شود.
• امكان توسعۀ ايستگاه بدون خاموشي كل ايستگاه وجود ندارد.
اين نوع شينه بندي مناسب براي مصرف كننده هايي است كه امكان تغذيه از ايستگاه ديگر را داشته باشند.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب مي توان براي برطرف كردن بعضي از معايب طرح فوق از بريكر ( Bus Section = Bus Tie)
و يا از ديسكانكت استفاده كرد. در صورتي كه براي قطع طولي شين از ديسكانكت استفاده شده باشد براي قطع و وصل آن يك طرف شين بدون برق باشد ولي در صورت استفاده از بريكر مي توان در هر شرايطي بريكر را باز و بسته نمود.
در صورت استفاده از بريكر باس شكن در صورت اتصالي روي هر فسمت از شين, همان قسمت بدون برق مي شود و تداوم و سرويس دهي بهتري را دنبال خواهد داشت و بريكر باس شكن در حالت كار عادي ايستگاه بسته نگه داشته مي شود.
3- شينه بندي اصلي و انتقالي: Main & Transfer Busbar
در صورت اتصال كوتاه روي شين تمام انشعابات بدون برق خواهد شد مگر اينكه از باس شكن استفاده نمائيم.
در حالت كار عادي سيستم تنها شين اصلي برقرار بوده و از شين فرعي استفاده نمي شود و بريكر كوپلر باز است. و بريكر باس كوپلر در هر زمان تنها مي تواند جانشين يكي از بريكرهاي خطوط و يا ترانس شود
در اين سيستم از يك شين اصلي و از يك شين فرعي كه ارتباط دو شين توسط يك بريكر موسوم به Bus Coupler امكان پذير است, هر انشعاب از طريق بريكر به شين اصلي و از طريق ديسكانكت به شين فرعي وصل است. بريكر باس كوپلر در صورت اشكال در هر يك از بريكرها مي تواند جايگزين آنها شود. پس هنگام جايگزيني باس كوپلر بجاي هر يك از بريكرهاي خط و يا ترانس, ابتدا بايد ديسكانكتهاي طرفين كوپلر را بست و بعدا بريكر كوپلر بسته شده و در نهايت سكسيونر متصل به شين فرعي بسته و بريكر خط يا ترانس را از مدار خارج مي نمايند.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب در صورتي كه تعداد انشعابات از شين اصلي زياد باشد گاهي شين اصلي و فرعي به دو يا چند بخش نيز تقسيم مي گرددكه ارتباط بخش ها در شين اصلي معمولا از طريق بريكر ودر شين فرعي از طريق ديسكانكت انجام مي شود بايد توجه داشت كه توسعۀ ايستگاه بدون خاموشي كامل آن امكان پذير نيست.ولي در صورت استفاده از باس شكن مي توان يك طرف آن را براي توسعه بدون برق كرد.
شين بدون خاموشي قابل تعمير نيست ولي بريكرهاي خط و يا ترانس بدون خاموشي خط و يا ترانس قابل تعميرند.
در صورت استفاده از باس شكن, باس كوپلر براي دو طرف در نظر گرفته مي شود و در صورت استفاده از باس شكن در شين فرعي, مي توانيم دو بريكر را در آن واحد تعمير نمائيم.
معمولاً اين نوع شينه بندي تا سطح ولتاژ 132 Kv مورد استفاده قرار مي گيرد.
4- شينه بندي دوبل (دوشين): Duplicate Busbar
*** نقش بريكر كوپلر در اين شينه بندي با بريكر كوپلر در شينه بندي اصلي و انتقالي متفاوت است.
مي توان با استفاده كردن از ديسكانكت D.S بدون خاموشي از دو شين اصلي استفاده شود هر انشعاب داراي سه ديسكانكت است كه دو ديسكانكت امكان اتصال از يك شين به شين ديگر به اين صورت است كه ابتدا ديسكانكتهاي مربوط به كوپلر و بريكركوپلر را بسته و پس ديسكانكتهاي شين دوم را بسته و شين اول را باز مي نمايند در صورتي كه تعداد انشعابات زياد باشد مي توان از بريكر Bus section استفاده كرد كه در اينصورت براي هر بخش از شين يك بريكر كوپلر مورد نياز خواهد بود. در اين سيستم مي توان تعدادي از انشعابات را از يك شين و تعدادي ديگر را از شين دوم تغذيه كرده توسعه پست بدون برق كردن پست امكان پذير است.
*عيب اساسي:
تعمير بريكر خط و يا ترانس, خاموشي انشعاب مربوطه را بدنبال خواهد داشت تا سطح ولتاژ 132 كيلوولت مورد استفاده قرار مي گيرند.
5- سيستم شينه بندي با دو شين اصلي و ديسكانكت موازي:
Duplicate Busbar With by pass Disconect
اين سيستم در واقع تركيبي از دو سيستم شينه بندي دوبل و اصلي انتقالي است. هر يك از دو شين مي توانند در حالت عادي در مدار باشند و ديگري بعنوان درز و مورد استفاده قرار گيرد. در مواردي كه در بريكر هر انشعاب نقصي وجود داشته باشد مي توان يك مسير موازي به كمك بريكر كوپلر ايجاد كرد و بدون خاموشي انشعاب مربوطه نسبت به رفع اشكال از بريكر معيوب اقدام كرد. بدين ترتيب مزيت هاي دوسيستم در يك سيستم جمع شده است. اما به لحاظ تعداد زياد ديسكانكتها, كنترل و حفاظت كل سيستم پيچيده تر و نيز از نظر اقتصادي گرانتر خواهد بود.
اين نوع شينه بندي نيز معمولا در پستهاي با ولتاژ 132 Kv كه داراي اهميت زيادي باشند و گاهي در پسي هاي با سطح ولتاژ 230Kv نيز مورد استفاده قرار مي گيرند
6- سيستم شينه بندي يك و نيم بريكري : One & half Breaker System
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب سيستم هاي شينه بندي تاكنون معرفي شده است بهنگام كار عادي پست همگي فقط داراي يك شين بر قرار هستند و شين دوم معمولا بصورت رزرو بوده و باري روي آن قرار ندارد. در چنين سيستم هايي چنانچه اتصال كوتاهي روي شين برقرار رخ دهد تمام بريكرهاي تغذيه كننئه انشعابات توسط سيستم حفاظت باسبار تريپ خواهند خورد و كل پست و يا بخشي از آن براي مدتي بي برق خواهد شد در پست هايي با ولتاژ 230Kv و بالاتر كه معمولا ايستگاهايي در يك منطقه قرار دارند بي برق شدن يك بخش از پست مي تواند منجر به خاموشيهاي گسترده اي هر چند كوتاه مدت گردد بخصوص در نواحي پر مصرف كه داراي كارخانجات و مجتمع هاي صنعتي بزرگ باشد اين مسئله بيشتر اهميت خواهد داشت. لذا براي بالا بردن قابليت اطمينان سيستم و پايداري شيكه از سيستم هاي شينه بندي گرانتر ولي مطمئن تري استفاده مي شود كه سيستم يك ونيم بريكري يكي از آنها ست.
در اين نوع شينه بندي براي هر دو انشعاب سه بريكر وجود دارد( براي يك انشعاب يك ونيم بريكر هزينه شده است ). امكان مانور روي بريكرها و انشعابات زياد است و هيچ انشعابي با معيوب شدن يك يريكر تغذيه كننده آن از مدار خارج نمي شود چون در هر لحظه دو مسير تغذيه براي هر انشعاب وجود دارد. سيستم داراي دو شين اصلي بوده كه در حالت عادي كاركرد هر دو برقرار بوده و كليۀ بريكرها نيز در مدار مي باشند. به اين ترتيب در صورتي كه روي هر يك از اتصال كوتاهي رخ دهد هيچ يك از انشعابات از مدار خارج نخواهد شد. توسعۀ ايستگاه بدون قطع هيچ يك از انشعابات امكان پذير است.در اين سيستم شينه بندي:
• تمام كليدها در حالت عادي وصلند.
• در صورت اتصال كوتاه روي شين بريكرهاي مربوطه به همان شين بدون برق خواهند شد.
• در صورت اتصالي روي هر انشعاب دو بريكر از مدار خارج خواهند شد.
• امكان تعمير هر كدام از بريكرها و شين ها بدون قطع انرژي امكان پذير است.
• توسعه پست براحتي امكان پذير است.
تا سطح ولتاژهاي 230kv و 400kv مورد استفاده دارند. و نقش عمده در اين نوع شينه بندي بعهدۀ بريكرهاست.
** آثار وقوع خطا **
آثار وقوع خطا به سه دسته تقسيم مي نمايند:
* بر اثر بروز خطا ممكن است واحدهاي ژنراتور موجود در يك نيروگاه از حالت سنكرون خارج شده و باعث خروج آن از شبكۀ قدرت شود كه اين خود ممكن است باعث ناپايداري شبكه گردد.
* خسارات شديد به تجهيزاتي كه در آنها فالت ايجاد شده است بخصوص اتصال كوتاه كه اثرات حرارتي و مكانيكي شديدي دارد.
*خسارت و آسيبي كه ممكن است به تجهيزات سالم در نزديك محل بروز خطا وارد شود.
**هدف از طراحي يك سيستم حفاظتي:
* تامين شرايط مناسب جهت تداوم كار بدون وقفه سيستم قدرت كه اين مهم با تشخيص فالتهاي سيستم در حداقل زمان ممكن و جدا كردن كمترين عنصر از سيستم قدرت بطوري كه فالت بوجود آورده برطرف يا محدود گردد. تحقق خواهد يافت.
* رله گذاري حفاظتي بايد اطلاعات مناسبي از نوع و محل وقوع فالت را ارائه دهد تا ضمن تسريع در كار تعميرات لازم , بتوان با استفاده از اين اطلاعات قابليتهاي سيستم حفاظتي را بهبود بخشيد.
Fault : وقوع حالتهاي غير عادي در سيستمهاي قدرت فالت ناميده مي شود.
**آناليز فالتهاي سيستم قدرت:
انواع فالت Fault
11- * اتصال كوتاه
7- * افزايش و كاهش ولتاژ از حد مجاز
* تغيير فركانس
* بازگشت توان
* عدم تعادل بار
* كاهش امپدانس
* اضافه جريان
*فالت هاي غير الكتريكي
*ديفرانسيل( اختلاف)
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب از بين فالتهاي فوق الذكر اتصال كوتاه از همه مهمتر است و اتصال كوتاه عبارت است از فالتي كه موجب انحراف الكتريكي از مسير اصلي آن شود كه انواع اتصال كوتاه عبارتند از:
1- اتصال كوتاه سه فاز به هم Three Phase Clear Of Earth
2- اتصال كوتاه سه فاز و اتصال به زمين Three Phase to Earth
3- اتصال كوتاه دو فاز به يكديگر Phase To Phase
4- اتصال كوتاه يك فاز با زمين Single Phase To earth
5- اتصال كوتاه دو فاز با يكديگر و با زمين phase to phase to earth
6- اتصال كوتاه دو فاز با هم و فاز ديگر با زمين Phase to Phase Pluse
Single Phase to earth
*علت وقوع فالت:
مهمترين دلايل وقوع فالت عبارتند از :
ضعف مقاومت عايقي, افزايش درجه حرارت بيش از حد مجاز, افزايش سطح ولتاژ و يا بطور كلي شرايط الكتريكي و يا مكانيكي كه سيستم براي تحمل آن طرح شده است.
نحوۀ كنترل فالتهاي سيستم قدرت:
جلوگيري از بروز فالت بوسيلۀ طراحي صحيح, انتخاب تجهيزات مناسب, تعمير و نگهداري اجزاء و بهره برداري مناسب بطوريكه احتمال وقوع فالت به حداقل مقدار ممكن برسد بديهي است كه ملاحظات اقتصادي عامل محدود كننده اي در اين روش مي باشد.
* كاهش اثر فالت بوسيلۀ تجهيزات سيستم حفاظتي :
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب با توجه به اينكه جلوگيري از بروز فالت بطور قطعي غير ممكن است لزوم طرح سيستم حفاظتي كه بتواند در صورت بروز فالت, آن را محدود و برطرف نموده و اثرات سوء آن را كاهش دهد لازم است.
*پارامترهاي تشخيص فالت:
****1- جريان, يكي از مهمترين پارامترهاي تشخيص فالت است كه بطرق زير مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد:
* بر اثر بروز فالت مقدار دامنۀ جريان سيستم از مقدار نرمال بيشتر شده كه اين افزايش مي تواند نشان دهندۀ وقوع فالت باشد. مثل فول شدن يك خط يا يك ترانس.
* در موقع بروز فالت( برخي فالتهاي) تعادل بين جريانهاي ورودي و خروجي دستگاه تحت حفاظت از حالت عادي خارج مي شود لذا با مقايسۀ دائمي جريانهاي ورودي و خروجي ميتوان حالت عدم تعادل را بعنوان نشانه اي از فالت تلقي كرد. مثل حفاظت ديفرانسيل در ترانس, ژنراتور وباسبار.
* به هنگام بروز دستۀ ديگري از فالتها جريان از مسير اصلي خود منحرف شده و اين انحراف جريان از مسير اصلي مي تواند مشخصۀ خوبي براي تشخيص فالت باشد. مثل اتصال كوتاه كه يك خط انتقال و يا يك شينه.
Ir+Is+It=0 در حالت عادي
كه نشانه اي از بروز فالت است ( غيراز صفر = Ir+Is+It) در حالت غير عادي
2- ولتاژ: با اندازه گيري دائم دامنه ولتاژ ميتواند كاهش ولتاژ در لحظۀ بروز فالت و يا افزايش غير مجاز آن را تشخيص داد.
Vr+Vs+Vt=0 در شرايط عادي
( غير صفرVr+Vs+Vt=) در شرايط غير عادي
3- امپدانس:
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب مقدار امپدانس ديده شده شبكه از يك نقطه مثلا پست در حالت كار عادي داراي مقدار معيني است كه از رابطۀ z= v/i قابل محاسبه است در هنگام بروز فالت و اتصال كوتاه با كاهش ولتاژ و افزايش جريان امپدانس بشدت كاهش مي يابد و در نتيجه مي توان با مقايسۀ دائمي امپدانس فعلي با امپدانس رفرنس به وقوع فالت پي برد.
4- فركانس: تغيير ناگهاني بار موجب تغيير فركانس شده و هر تغيير فركانس در شبكه نشان دهندۀ وقوع فالت است.
5- جهت توان:
در حالت كار عادي شبكه توان اكتيو در جهت معيني از طرف مولد به طرف مصرف كننده جاري است ولي در زمان بروز فالت بخصوص در شبكه هاي رينگ كه تغذيه از دو سو مي باشد جهت توان بطرف محل اتصالي تغيير مي يابد يا در هنگام كار دو ژنراتور موازي در شرايط غير عادي يكي از ژنراتورها بصورت موتور عمل كرده و باري براي ژنراتور ديگر محسوب مي گردد كه در اين گونه موارد تغيير جهت نشانۀ بروز فالت است.
6- پارامترهاي غير الكتريكي:
در يك سيستم تحت حفاظت بروز فالت موجب تغيير پارامترهايي نظير دما, فشار, حجم گاز, سطح روغن, تجزيۀ روغن, تصاعد گاز وغيره مي گردد كه با كنترل هر يك از اين پارامترها مي توان به وقوع فالت پي برد.
*عناصر يك سيستم حفاظتي عملكرد آنها:
1- ترانسديوسرها يا مبدلها ) (C.T- P.T- C.V.T
2- سنسورها( رله ها)
3- مدار شكن( بريكرها)
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب در اين سيستم ترانسديوسرها وضعيت سيستم را حس كرده و آن را به كميتي قابل استفاده و تشخيص براي سنسورها تبديل مي نمايد و سنسورها نيز با دريافت پارامترهاي سيستم از ترانديوسرها شرايط عادي را از غير عادي تميز مي دهند. در شرايط عادي سيستم كنترل فعال است و در شرايط غير عادي سيستم حفاظت فعال داشته و در اين شرايط فرامين حفاظتي بر دستورات كنترل اولويت داشته و با صدور فرمان جهت بريكرها شرايط رفع عيب را فراهم مي آورد و قسمتهاي معيوب را از قسمتهاي سالم جدا مي كند. علاوه بر عناصر ذكر شده اجزاي ديگري مانند فيوزها, مدارات ارتباطي بين و انتهاي سيستم حفاظتي, مدارات تريپ سيستم DC در يك سيستم حفاظتي نقش دارند.
*مشخصات و خصوصيات سيستم حفاظت:
1- قابليت اطمينان: Reliability
اعتماد و اطميناني كه به سيستم حفاظتي مي توان داشت و بصورت زير بيان مي گردد: دفعاتي كه سيستم عمل مي كند
( ———————— = قابليت اطمينان)
دفعاتي كه سيستم بايد عمل كند
**مهمترين عوامل افزايش و كاهش Reliability يك سيستم حفاظت عبارتند از:
* طراحي
* استفاده از تجهيزات مناسب و كافي
* نصب
* بهره برداري
2- قابليت انتخاب: Selectivity
خاصيتي از سيستم حفاظت كه به موجب آن در موقع بروز فالت تنها قسمتهاي معيوب از سيستم جدا شده و قسمتهاي سالم به حالت عادي باقي بمانند. كه خود بر دو نوع مي باشد:
الف- سلكتيو مطلق: در صورتي كه سيستم حفاظتي تنها نسبت به فالتهاي زون خود حساس باشد آن را سلكتيو مطلق گويند.( مثل رلۀ ديفرنسيل, R.E.F )
ب- سلكتيو نسبي: در صورتي كه سيستم حفاظتي علاوه بر زون خود نسبت به فالتهاي زونهاي ديگر نيز حساس باشد آن را سلكتيو نسبي گويند.( O/C و ديستانس)
3- تمايز- فرق گذاري Discrimination
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب يك سيستم حفاظتي مناسب بايد بتواند شرايط عادي سيستم را از وضعيت غير عادي آن بخوبي تشخيص دهد يا بعبارت ديگر بتواند حالتهاي بروز فالت را از حداكثر تغييرات مجاز تشخيص دهد مثل جريان هجومي ترانسها قدرت, يا جريان راه اندازي موتورهاي آسنكرون, نوسانات سيستم قدرت كه در تمام حالات فوق سيستم حفاظت نبايد فعال گردد.
4- پايداري (Stability): سيستم با تريپهاي غير ضروري مواجه شده و اصطلاحا داراي پايداري باشد.
5- حساسيت: Sensitivity
حساسيت يك سيستم حفاظت مربوط به مقادير لازم براي عملكرد آن است مثلا هر چه مقدار مينيمم جريان لازم براي عملكرد رله اي كمتر باشد آن رله اي حساس تر است.
6- سرعت: Speed
سرعت يكي از خصوصيات حفاظتي مناسب است و بايد فالت حادث شده را در حداقل زمان ممكن بر طرف يا محدود سازد.
زمان عملكرد بريكر + زمان عملكرد رله = زمان حذف فالت
7- مناسب و كافي بودن: Adequateness
بايد با توجه به پارامترهاي زير حفاظت كافي و مناسب را براي هر قيمت در نظر گرفت و نبايد مسائل اقتصادي باعث حفاظت ناقص گردد:
* قدرت تجهيزات تحت حفاظت
* محل تجهيزات تحت حفاظت
* قيمت و اهميت تجهيزات تحت حفاظت
مثلا حفاظت ترانسهاي نيروگاه و ايستگاههاي برق خيلي مهمتر و كاملتر از يك ترانس توزيع است.
ناحيۀ حفاظتي( زون حفاظتي): Zone of protection
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب شبكۀ قدرت را به بخش هايي تقسيم كرده و براي هر يك از آنها طرحهاي حفاظتي با توجه به خطايي كه براي آن پيش مي آيد در نظر گرفته مي شود كه به هر يك از اين بخش ها زونهاي حفاظتي گفته مي شود كه اين نواحي حفاظتي بايد همپوشاني( Over Lap ) داشته باشند وهيچ نقطه اي از شبكه نبايد بدون حفاظت باقي بماند.C.T ها طوري قرار مي گيرند كه بريكرها در محل تداخل دو منطقه قرار گيرند.
**رلۀ حفاظتي:
به دستگاهي گفته مي شود كه كميت هاي الكتريكي مانند ولتاژ و جريان و يا غير الكتريكي مانند درجه حرارت, سطح روغن و غيره را بعنوان ورودي دريافت داشته و در صورتي كه اين كميات از محدودۀ عادي خود خارج شوند رله فعال شده و عملكرد مناسبي را انجام مي دهد.
**حفاظت اوليه:
حفاظتي است كه با وقوعFault در ناحيۀ حفاظتي مربوط در كوتاهترين زمان معين خطا را بر طرف نمايد. كه در صورتي كه حفاظت اوليه دچار مشكل شود آنگاه حفاظت ثانويه Back Up با تاخير زمان مشخصي وارد شده و خطا را بر طرف مي نمايد. معمولا سرعت عملكرد حفاظت اوليه بيشتر از حفاظت Back UP است.
**دلايل پيش بيني حفاظت Back UP :
* ممكن است بروز اشكال و يا نقصي در هر يك از عناصر سيستم حفاظت اصلي مانع عملكرد آن گردد.
*در زمانهاي تست و يا تعميرات كه حفاظت اصلي از مدار خارج مي شود سيستم بدون حفاظت نباشد.
** عواملي كه باعث عمل نكردن سيستم حفاظت اصلي مي شوند:
* نرسيدن ولتاژ يا جريان صحيح به رله ها
* عمل نكردن رله ها
* بروز اشكال در مدارات تريپ از رله تا بريكر
* مدار قطع كننده يا مكانيزم كليد كار نكند
حفاظت هاي پشتيبان به سه دسته تقسيم مي شوند:
1- حفاظت پشتيبان محلي( موضعي) : local
2- حفاظت پشتيبان از راه دور : Remote
3- حفاظت پشتيبان مدار شكن( حفاظت نقص بريكر): Breaker Failure Protection (B.F.P)
–حفاظت محلي, مثل حفاظت يك خط با رلۀ ديستانس بعنوان حفاظت اصلي و حفاظت O/C يا E/F بعنوان Back UP و حفاظت از راه دور مثل رله هاي ديستانس بين دو ايستگاه برق.
B.F.P** :
اين حفاظت در صورت عدم عملكرد مدار شكن( در حاليكه رله هاي حفاظتي مربوط فرمان قطع را صادر كرده اند) اين مورد را تشخيص داده و پس از تاخير زماني مناسب فرمان قطع را به كليۀ مدار شكن هايي كه مي توانندمدار شكن معيوب را تغذيۀ نمايد ارسال مي دارد.
**حفاظت واحد( محدود) :
* مرز تشخيص وجود دارد و محدودۀ عملكرد آن معلوم است.
* با تغييرات در شبكۀ قدرت محدودۀ آن و عملكرد آن تغيير پيدا نمي كند.
* قدرت تشخيص مطلق دارد.
* عموما زمان عملكرد پائيني دارند و نياز به هماهنگي با ساير حفاظت ها را ندارند مثل R.E.Fو ديفرانسيل.
**حفاظت غير واحد:
* مرز تشخيص و محدودۀ عملكرد معيني ندارند.
* با تغيير در شبكۀ قدرت محدودۀ عملكرد آن تغيير پيدا مي نمايد.
* قدرت تشخيص نسبي است.
* نياز به هماهنگي با ساير حفاظت ها را دارد, هم بعنوان حفاظت اصلي و هم Back UP استفاده مي شود, مثل ديستانس و O/C .
***تعاريف مقدماتي در رله هاي حفاظتي:
1- كميت مشخصۀ رله: كميتي است كه مقادير آن مشخص كنندۀ شرايط عملكرد يا عدم عملكرد رله است. مثلا كميت رلۀ جريان زياد شدت جريان است.
2- كميت يا كميتهاي محرك رله: كميتهاي الكتريكي مانند جريان و ولتاژ كه به تنهايي و يا به صورت يك تركيب بايد به رله اعمال شود تا عمليات خود را كه براي آن منظور طراحي شده است انجام شود. مثلا رلۀ جرياني كميت محركۀ آن جريان و رلۀ ديستانس كميت محركۀ آن ولتاژ و جريان است.
3- منحني مشخصۀ رله: منحني كه بر اساس منحني مشخصۀ رله ترسيم مي گردد و مرز بين عملكرد و عدم عملكرد را معلوم مي نمايد.
4- تنظيم رله: آن مقدار از كميت مشخصه كه سبب مي شود رله عمل كند كه عمدتا بصورت ضريب و يا درصدي از كل جريان مي باشد.
5- تحريك رله Pick UP : به تغيير وضعيت رله از حالت سكون به حالت عمل را گويند مثلا اگر رله اي روي Tap =2 تنظيم شده باشد در اينصورت Pick UP= 2.1 خواهد شد.
6- Drop Out = برگشت رله:
به تغيير وضعيت رله از حالت عمل به حالت سكون را گويند مثلا اگر رله اي روي Tap=2 تنظيم شده باشد در اين صورت Drop out =1.85 مي باشد.
7- نشان دهندۀ وضعيت رله: Flag
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب بواسطۀ آن كه پس از وقوع خطا و رفع آن توسط رله, سيستم به وضعيت قبلي خود بر مي گردد و اين مراحل طي چند ميلي ثانيه صورت مي گردد براي تشخيص اينكه از بين رله هاي موجود كدام يك عملكرد داشته است از نشان دهنده (Flag) استفاده مي شود كه در رله هاي الكترومكانيكي نشان دهنده به صورت يك صفحۀ كوچك قرمز رنگ بوده كه در هنگام عملكرد ظاهر مي شود و در رله هاي ميكروپروسسوري به صورت نشان دهنده هايي LED يا LCD مي باشد.
رله فوق جرياني : Over Current relays
اصول رله هاي فوق جرياني:
در اين رله ها يك ديسك آلومينيومي مي تواند در حوزۀ مغناطيسي يك فاصلۀ هوايي كه عامل بوجودآورده اين حوزه مي تواند جريان و يا ولتاژ يا تركيب دو تا باشد. عامل بوجود آورنده فلو جرياني است كه در سيم پيچ A جاري مي شود
.
**واحدهاي تشخيص دهندۀ يك رلۀ يك رلۀ فوق جرياني:
1- واحد آني : در صورتي كه جريان خيلي شديد روي شبكه حادث شود فرمان تريپ بصورت آني صادر مي شود و اساس كار بدين صورت است كه وقتي جريان خيلي شديد باشد فلوي بوجود آمده در هسته باعث بوجود آمدن نيروي الكترومغناطيسي شده و در نتيجه سبب جذب اهرمي مي گردد و جذب اين اهرم باعث بسته شدن كنتاكت ودر نتيجه فرمان قطع صادر مي شود اين واحد بصورت عنصري از جريان تنظيمي بصورت X In است.
2- واحد جرياني : در صورتي كه مقدار جريان ورودي به رله از ميزان جريان تنظيمي واحد آني كمتر ولي از مقدار جريان تنظيمي واحد جرياني بيشتر باشد اين واحد پيك آپ كرده و باعث فعال شدن واحد جرياني مي گردد.
3- واحد زماني: پس از اينكه واحد جرياني پيك آپ كرد واحد زماني فعال مي شود و پس از سپري شدن زمان تنظيمي Time Dealy فرمان تريپ صادر مي شود آنچه در واحد زماني تنظيم مي شود پارامتري است بنام T.M.S( ضريب تنظيم زماني) كه در رله هاي الكترومغناطيسي با تغيير فاصلۀ كنتاكتهاي ثابت و متحرك و رله هاي الكترونيكي با تغيير يك المان مثل يك مقاومت صورت مي گيرد.
**انواع رله هاي جريان زياد از لحاظ منحني مغناطيسي:
رلۀ اوركارنت با زمان ثابت:
رله هايي هستند كه بر اساس زمان ثابت و معيني تنظيم مي شوند و با تغيير جريان چه مثلا دو آمپر و چه جريان فالت در همان زمان عمل مي نمايند. اگر زمان عملكرد رله ها از مصرف كننده بطرف توليد كننده زياد باشد مثلا اگر فالتي در نقطۀ نزديك به منبع قدرت مثلا ترانس يا ژنراتور با زمان نسبتا زيادي عمل مي نمايد كه باعث صدمه ديدن منبع قدرت مي گردد.
2- راه هاي زمان معكوس:
زمان عملكرد اين رله ها با جريان عبوري از رله نسبت عكس دارد بعبارت ديگر هر چه جريان خطا بيشتر باشد زمان عملكرد رله كمتر است مثلا اگر اتصال كوتاه در نقطۀ دورتر به ازاي جرياني رخ دهد زمان عملكرد آن زيادي مي باشد. حال اگر محل اتصال به نزديكتر منتقل شود از رلۀ نزديك به محل اتصال جريان زيادي عبور مي كند كه زمان عملكرد آن زمان بسيار كمي است. نتيجه اينكه به ازاي جريانهاي نزديك منبع قدرت عملكرد رله بهتر و سريعتر است.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب
هدف اصلی نوشتن مقاله را پیدا کنید. هدف می تواند هر چیزی از ارائه اطلاعات، سرگرمی و مشاوره یا مقایسه و غیره باشد.
عنوان باید چشم نواز، واضح و جالب باشد
مقدمه یا پاراگراف شروع باید بسیار دقیق باشد. از مهارت های واژگانی خود استفاده کنید یا سعی کنید از چند کلمه پرسشی برای شروع استفاده کنید
از عبارات واضح استفاده کنید و اظهار نظر کنید
از تکرار و بیش از حد منطق و دلایل خودداری کنید
از سبک پاراگراف نویسی استفاده کنید و مطالب را منحصر به فرد و بدون ابهام بنویسید
از استفاده از نکاتی که فقط به شما علاقه دارد و نه برای عموم مردم، خودداری کنید
یک پایان خوب و منطقی بنویسید
نمونه حل شده مراحل مقاله نویسی
مشکل: در نوشتن مقاله موارد زیر را به بایدها و نبایدها طبقه بندی کنید.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب
مقالات بسیار طولانی بنویسید
نام نویسنده را اضافه کنید
عنوان باید طولانی و واضح باشد
عنوان مقاله باید کوتاه، واضح و آموزنده باشد
فقط مقدمه و نتیجه گیری باید جذاب و جلب توجه باشد
مخاطب را هدف قرار دهید
میتوان در هر پاراگراف دیگری غیر از پاراگراف اولیه، توصیه، پیشنهاد و راهحل برای یک مسئله ارائه کرد
زبان و سبک نگارش باید مطابق با علاقه خوانندگان باشد
در یک مقاله باید فقط سه پاراگراف وجود داشته باشد – مقدمه، وسط و نتیجه
از علائم نگارشی مناسب استفاده کنید
هنگام نوشتن مقاله از هر زمان، شخص، صدا، به همان اندازه اختصارات و کلمات خودساخته استفاده کنید
راه حل:
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب
نام نویسنده را اضافه کنید مقالات بسیار طولانی بنویسید
عنوان مقاله باید کوتاه، واضح و آموزنده باشد. عنوان باید طولانی و واضح باشد
مخاطب را هدف قرار دهید فقط مقدمه و نتیجه گیری باید جذاب و جلب توجه باشد
زبان و سبک نگارش باید مطابق با خوانندگان مورد نظر باشد که می توان در هر پاراگراف دیگری غیر از پاراگراف ابتدایی آن را راهنمایی، پیشنهاد و راه حل داد.
از علائم نگارشی مناسب استفاده کنید در یک مقاله فقط باید سه پاراگراف وجود داشته باشد – مقدمه، وسط و نتیجه.
هنگام نوشتن مقاله از هر زمان، شخص، صدا، به همان اندازه اختصارات و کلمات خودساخته استفاده کنید
مراحل مقاله نویسی
فرمت نگارش مقاله: فرض کنید در مورد موضوعی نظراتی دارید و می خواهید در مورد آن به مردم بگویید. شما چگونه انرا انجام خواهید داد؟ می توانید نظرات را به افراد نزدیک خود بگویید. اما اگر بخواهید نه تنها به آن افراد بلکه مثلاً به جهان بگویید چه؟ شما چگونه انرا انجام خواهید داد؟ شما آن نظرات را خواهید نوشت، اینطور نیست؟
بارها دیده اید که برخی از نویسندگان یا افرادی مشکلات و پیشنهادات خود را در برخی روزنامه ها، مجلات و مجلات یا در وبلاگ خود می نویسند. نظرات و اعتقادات خود را در قالب یک مقاله می نویسند. در این قسمت با مقاله نویسی و قالب مقاله نویسی آشنا می شویم.
فهرست مطالب
1 مقالات
1.1 موضوعات بیشتری را تحت عنوان مقاله نویسی مرور کنید
1.2 اهداف مقاله نویسی
1.3 قالب مقاله نویسی
1.4 مراحل برای قالب مقاله نویسی
1.5 اشتباهات رایج در قالب مقاله نویسی
1.6 نکاتی که باید برای قالب مقاله نویسی در نظر داشت
2 مثال حل شده در مورد مراحل مقاله نویسی
مقالات
مقاله نوشته ای است که برای مخاطبان زیادی نوشته می شود. انگیزه اصلی نوشتن مقاله این است که باید در روزنامه ها یا مجلات یا مجلات منتشر شود تا تفاوتی در جهان ایجاد شود.
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب
ممکن است موضوعات مورد علاقه نویسنده باشد یا ممکن است به برخی مسائل روز مرتبط باشد. موضوع می تواند جدی یا نه چندان جدی باشد. لحن و زبانش هم همینطور.
موضوعات بیشتر را زیر مقاله نویسی مرور کنید
تعریف، عناصر ضروری مقاله نویسی
اهداف مقاله نویسی
مقاله ای با اهداف زیر نوشته شده است
موضوعات یا موضوع مورد علاقه را در کانون توجه قرار می دهد
مقاله اطلاعاتی در مورد موضوعات ارائه می دهد
پیشنهادات و توصیه هایی را ارائه می دهد
خوانندگان را تحت تأثیر قرار می دهد و آنها را به تفکر ترغیب می کند
این مقاله درباره داستانهای مختلف، افراد، مکانها، مسائل در حال افزایش و پیشرفتهای فنی بحث میکند
قالب مقاله نویسی
یک مقاله باید به گونه ای تنظیم شود که توجه خوانندگان را جلب کند. طرح کلی برای قالب مقاله نویسی این است
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب
عنوان / عنوان
خطی که نام نویسنده دارد
متن (بخش اصلی مقاله، 2-3 پاراگراف)
نتیجه گیری (پایان بند مقاله با نظر یا توصیه، پیش بینی یا درخواست تجدید نظر)
قالب مقاله نویسی
مراحل فرمت مقاله نویسی
به موضوعی فکر کنید که می خواهید مقاله را در مورد آن بنویسید. فقط پس از اینکه موضوع خود را تعیین کردید، می توانید ادامه دهید و مراحل بعدی را یکی یکی انجام دهید:
مخاطب هدف: گروه مطالعه مربوطه را شناسایی کنید
هدف: یافتن هدف یا هدف از نوشتن مقاله
جمع آوری و انتخاب: تا حد امکان اطلاعات جمع آوری کنید. همچنین، جزئیاتی را که بیشترین اهمیت را دارند شناسایی کنید
سازماندهی: اطلاعات و حقایق را به روشی منطقی مرتب کنید
هنگامی که تمام مراحل فوق را انجام دادید، به مرحله نهایی یعنی نوشتن پیش می روید.
هنگام نوشتن مقاله، همیشه از دستور زبان، املا و علائم نگارشی مناسب استفاده کنید
از مهارت های واژگانی استفاده کنید
مقدمه موضوع را جذاب، جالب و کوتاه نگه دارید
نظر و موضوع را به صورت سازماندهی شده و تشریحی مطرح کنید
اشتباهات رایج در قالب مقاله نویسی
اکنون که مراحل مقاله نویسی و قالب مقاله نویسی را می دانید، وقوع اشتباهات آشکار می شود. برخی از اشتباهات رایج عبارتند از:
عدم استفاده از حقایق یا نقل قول ها یا موارد مشابه
زبان نباید خیلی رسمی باشد
برای درک بهتر مقاله باید به زبان ساده باشد
عنوان مقاله باید جذاب و به وضوح قابل درک باشد
عدم استفاده از پاراگراف
بیان نظرات شخصی خوب است اما نویسنده هرگز نباید در مورد خودش صحبت کند
نکاتی که در قالب مقاله نویسی باید در نظر داشت
موضوعات مقالات باید منحصر به فرد و مرتبط باشد
مقاله باید مورد توجه قرار گیرد
باید جالب باشه
خواندن آن باید آسان باشد
خواننده شناسایی می شود
انجام پایان نامه برق کنترل سمینار پروژه مقاله های دانشجویی isi کارشناسی ارشد دکتری برق قدرت مخابرات الکترونیک کنترل کامسول پایتون با متلب
انجام پایان نامه ادبیات انگلیسی
انجام پایان نامه ارشد ادبیات فارسی
انجام پایان نامه ارشد برق قدرت
انجام پایان نامه ارشد برق مخابرات
انجام پایان نامه ارشد برنامه ریزی شهری
انجام پایان نامه ارشد روانشناسی عمومی
انجام پایان نامه ارشد شبکه های کامپیوتری
انجام پایان نامه ارشد طراحی شهری
انجام پایان نامه ارشد طراحی صنعتی
انجام پایان نامه ارشد عمران زلزله
انجام پایان نامه ارشد عمران مدیریت ساخت
انجام پایان نامه ارشد کامپیوتر
انجام پایان نامه ارشد مدیریت ساخت
انجام پایان نامه ارشد مدیریت صنعتی
انجام پایان نامه ارشد مکانیک تبدیل انرژی
انجام پایان نامه ارشد مکانیک طراحی کاربردی
انجام پایان نامه ارشد منابع طبیعی
انجام پایان نامه ارشد مهندسی شیمی
انجام پایان نامه ارشد مهندسی صنایع
انجام پایان نامه ارشد مهندسی کامپیوتر
انجام پایان نامه الهیات و معارف اسلامی
انجام پایان نامه برق کنترل
انجام پایان نامه بیوانفورماتیک
انجام پایان نامه پروپوزال مقاله
انجام پایان نامه تجارت الکترونیک
انجام پایان نامه تخصصی کارشناسی ارشد معماری
انجام پایان نامه حسابداری اصفهان
انجام پایان نامه حقوق بین الملل
انجام پایان نامه حقوق تجارت بین الملل
انجام پایان نامه حقوق مالکیت فکری
انجام پایان نامه دکتری ادبیات فارسی
انجام پایان نامه دکتری برق الکترونیک
انجام پایان نامه دکتری برق قدرت
انجام پایان نامه دکتری جامعه شناسی
انجام پایان نامه دکتری صنایع غذایی
انجام پایان نامه دکتری کامپیوتر
انجام پایان نامه دکتری مهندسی شیمی
انجام پایان نامه دکتری مهندسی صنایع
انجام پایان نامه رشته دامپزشکی
انجام پایان نامه رشته مهندسی صنایع
انجام پایان نامه روانشناسی بالینی
انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی
انجام پایان نامه سازه های دریایی
انجام پایان نامه سازه های هیدرولیکی
انجام پایان نامه شیمی آلی تجزیه
انجام پایان نامه علوم قرآن و حدیث
انجام پایان نامه عمران در اصفهان
انجام پایان نامه عمران در شیراز
انجام پایان نامه فناوری اطلاعات
انجام پایان نامه فیزیولوژی ورزشی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد با قیمت مناسب
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد برق
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد زبانشناسی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد صنایع
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد صنایع غذایی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد کامپیوتر
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد کامپیوتر نرم افزار
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مترجمی زبان انگلیسی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مکانیک در اصفهان
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی صنایع
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی مواد
انجام پایان نامه کارشناسی روانشناسی
انجام پایان نامه کارشناسی کامپیوتر
انجام پایان نامه کارشناسی مکانیک
انجام پایان نامه کارشناسی مهندسی صنایع
انجام پایان نامه کامپیوتر در شیراز
انجام پایان نامه مدیریت فناوری اطلاعات
انجام پایان نامه معماری کارشناسی
انجام پایان نامه مهندسی مکانیک
انجام پایان نامه و مقاله پروژه
انجام پروپوزال و پایان نامه کارشناسی ارشد
انجام پروژه با نرم افزار ونسیم
انجام پروژه برق الکترونیک قدرت
انجام پروژه برنامه نویسی دانشجویی
انجام پروژه به جای خدمت سربازی
انجام پروژه پردازش تصویر با پایتون
انجام پروژه پردازش تصویر با متلب
انجام پروژه تحلیل پوششی داده ها
انجام پروژه ترجمه فارسی به انگلیسی
انجام پروژه جایگزین خدمت سربازی
انجام پروژه شبکه های کامپیوتری
انجام پروژه های اتوماسیون صنعتی
انجام پروژه های دانشجویی اصفهان
انجام پروژه های دانشجویی الکترونیک
انجام پروژه های دانشجویی حسابداری
انجام پروژه های دانشجویی در شیراز
انجام پروژه های دانشجویی زبان انگلیسی
انجام پروژه های دانشجویی زیست شناسی
انجام پروژه های دانشجویی صنایع غذایی
انجام پروژه های دانشجویی عمران
انجام پروژه های دانشجویی کامپیوتر
انجام پروژه های دانشجویی معماری
انجام پروژه و پایان نامه دانشجویی
انجام تحلیل فصل چهارم پایان نامه
انجام کارهای آماری پایان نامه روانشناسی
مراحل انجام یک پایان نامه ارشد
انجام سمینار كارشناسی ارشد برق
انجام سمینار کارشناسی ارشد کامپیوتر
انجام سمینار كارشناسی ارشد عمران
انجام پایان نامه ارشد فقه و حقوق
انجام پایان نامه و پروژه های دانشجویی
قیمت نوشتن مقاله از پایان نامه
موسسه پایان نامه نویسی در شیراز
بهترین موسسه انجام پایان نامه دکتری
انجام سمینار کارشناسی ارشد مهندسی نفت
نمونه سمینار کارشناسی ارشد روانشناسی
موضوع پایان نامه کارشناسی عمران
موضوع پایان نامه ارشد مدیریت مالی
بهترین موسسه انجام پایان نامه ارشد
موسسه نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد
انجام پایان نامه دکتری عمران سازه
انجام پایان نامه دکتری در شیراز
انجام پروژه راهسازی با civil 3d
نحوه انجام پروژه راهسازی به صورت دستی
مراحل انجام پروژه بتن به صورت دستی
انجام شبیه سازی مقالات برق قدرت
انجام شبیه سازی دینامیک مولکولی
انجام پروژه اجزا محدود با متلب
آموزش گام به گام نوشتن پایان نامه
حداکثر زمان دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد
چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر isi
انجام پروژه آب و فاضلاب دانشجویی
انجام پروژه های دانشجویی مکانیک
انجام پروژه های دانشجویی روانشناسی
انجام پروژه های دانشجویی شهرسازی
انجام پروژه های دانشجویی برنامه ریزی شهری
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی صنایع
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی شیمی
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی مواد
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی نفت
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی پلیمر
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی آب
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی عمران
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی برق
انجام پروژه های دانشجویی مهندسی مکانیک
انجام پروژه های دانشجویی فناوری اطلاعات
انجام پروژه متره و برآورد دانشجویی
انجام پروژه متلب مهندسی برق کنترل
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد راه و ترابری
انجام پایان نامه ارشد عمران راه
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد سنجش از دور
انجام پایان نامه ارشد نقشه برداری
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد اصفهان
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد حقوق عمومی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد تبدیل انرژی
موضوع پایان نامه ارشد مدیریت پروژه
مراحل انجام پروژه بتن دانشجویی
انجام پروژه بهینه سازی با متلب
شبیه سازی سیستم های کنترل در متلب
شبیه سازی سیستم های غیرخطی در متلب
مقالات شبیه سازی شده برق کنترل
انجام پروژه دانشجویی شبیه سازی با arena
انجام پروژه های دانشجویی نقشه برداری
انجام پروژه برنامه نویسی در اصفهان
انجام پروژه مهندسی آب و فاضلاب
انجام پروژه های دانشجویی فیزیک
انجام پروژه های دانشجویی پاورپوینت
انجام پروژه برنامه نویسی اندروید
انجام پروژه برنامه نویسی پایتون
پیشنهاد پروژه برنامه نویسی برای تمرین
نمونه پروپوزال مدیریت پروژه و ساخت
پایان نامه فناوری اطلاعات و ارتباطات
موضوع پایان نامه فناوری اطلاعات سلامت
موضوع رساله دکتری مدیریت فناوری اطلاعات
موضوع پایان نامه مهندسی فناوری اطلاعات
انتخاب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات
انجام پایان نامه دکتری مهندسی پزشکی
انجام پایان نامه دکتری مدیریت صنعتی
شرایط چاپ مقاله در مجلات خارجی
نحوه نوشتن پایان نامه کارشناسی روانشناسی
موضوع پایان نامه کارشناسی روانشناسی
فصل های پایان نامه کارشناسی روانشناسی
آموزش گام به گام نوشتن مقاله مروری
پایان نامه عمران گرایش مدیریت ساخت
موضوع پایان نامه مهندسی عمران مدیریت ساخت
موضوعات پیشنهادی پایان نامه ارشد مدیریت صنعتی
موضوع پایان نامه مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات
بهترین موسسه انجام پایان نامه حقوق
موضوع پایان نامه ارشد حقوق بین الملل
موضوع پایان نامه حقوق خصوصی تجارت
انجام تضمینی پایان نامه اصفهان
دانلود پایان نامه روابط بین الملل
موضوع پایان نامه در مورد داوری بین المللی
موضوع تحقیق برای حقوق بین الملل عمومی
انجام پایان نامه حقوق محیط زیست
انجام پایان نامه روابط بین الملل
انجام پایان نامه ارشد علوم سیاسی
انجام پایان نامه ارشد علوم پایه
انجام پایان نامه دکتری علوم تربیتی
انجام پایان نامه ارشد حمل و نقل
موضوع پایان نامه ارشد عمران آب و سازه های هیدرولیکی
موضوع پایان نامه مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی
نمونه پروپوزال سازه های هیدرولیکی
انتخاب موضوع پایان نامه عمران ژئوتکنیک
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد زلزله
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد برق قدرت
قیمت پایان نامه کارشناسی ارشد برق
پایان نامه کارشناسی ارشد مخابرات سیستم
موضوع ارائه برای درس تجارت الکترونیک
موضوع پایان نامه بازاریابی الکترونیک
انجام پایان نامه دکتری الکترونیک
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد الکترونیک
انجام پایان نامه ارشد تجارت الکترونیک
مشاوره پایان نامه مهندسی صنایع
انجام سمینار کارشناسی ارشد عمران
دانلود مقاله برای درس سمینار کارشناسی ارشد
نمونه سمینار کارشناسی ارشد شیمی
نمونه سمینار کارشناسی ارشد حقوق جزا
نمونه سمینار کارشناسی ارشد حقوق بین الملل
موضوعات پیشنهادی پایان نامه ارشد مکانیک تبدیل انرژی
موضوع پایان نامه ارشد تبدیل انرژی
نمونه پایان نامه کارشناسی ارشد مکانیک تبدیل انرژی
انجام پایان نامه مهندسی هسته ای
انجام پایان نامه مهندسی هوافضا
نمونه سمینار کارشناسی ارشد هوافضا
انجام پایان نامه مهندسی شهرسازی
موضوع پایان نامه ارشد عمران محیط زیست
انجام پایان نامه مهندسی برق کنترل
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی
موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد هنر
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی
مراحل نوشتن پایان نامه ارشد پیام نور
دانلود کتاب آموزش پروژه راهسازی
انجام پروژه راهسازی در هشت دقیقه
دانلود مقاله شبیه سازی شده با متلب
دانلود رایگان مقاله شبیه سازی کامپیوتری
انجام پروژه یادگیری ماشین با پایتون
انجام پروژه دانشجویی یادگیری ماشین
انجام پروژه یادگیری عمیق در پایتون
انجام پروژه های برنامه نویسی پایتون
انجام پروژه های برنامه نویسی متلب
نحوه نوشتن مقاله مروری سیستماتیک
پایان نامه ارشد صنایع بهینه سازی
پروژه های آموزشی تمرینی پایتون
دانلود پروژه کنترل خطی با متلب
انجام پروژه های متلب در اصفهان
انجام تحقیق دانشجویی روانشناسی
انجام تحقیق دانشجویی علوم تربیتی
آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان
لیست ژورنال های isi مهندسی عمران
نحوه نوشتن مقاله isi به انگلیسی
انجام پایان نامه ارشد هوش مصنوعی
انجام پایان نامه دکترا معماری کامپیوتر
انجام سمینار کارشناسی ارشد برق
کاربرد نرم افزار کامسول در صنعت
شبیه سازی دینامیک مولکولی با نرم افزار گرومکس
آموزش شبیه سازی دینامیک مولکولی
مقاله شبیه سازی دینامیک مولکولی
کاربرد شبیه سازی دینامیک مولکولی
شبیه سازی ترانسفورماتور در متلب
شبیه سازی ماشین های الکتریکی در متلب
موضوع پایان نامه حقوق نفت و گاز
نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل
نمونه کامل پروپوزال حقوق بین الملل
آموزش گام به گام پروژه راه با civil 3d
دانلود پروژه راهسازی با civil 3d
دانلود پروژه کامل راهسازی با تمام جزئیات
دانلود پروژه راهسازی کامل همراه با نقشه ها
مراحل انجام پروژه متره و برآورد
پروژه متره و برآورد ساختمان 4 طبقه بتنی
دانلود پروژه متره ساختمان فولادی
دانلود پروژه های دانشجویی عمران
انجام پروژه های دانشجویی ارشد عمران
دانلود رایگان پروژه دانشجویی کامپیوتر
دانلود رایگان پروژه کاردانی کامپیوتر
موضوع پروژه کارشناسی کامپیوتر طراحی سایت
انجام پروژه های متلب مهندسی برق
انجام پروژه های دانشجویی برق در اصفهان
پروژه کامل واقعی عملی حسابداری
دانلود پایان نامه کارشناسی مدیریت دولتی
موضوع رساله دکتری مدیریت دولتی
موضوع پایان نامه مدیریت دولتی گرایش توسعه منابع انسانی
موضوع پایان نامه مدیریت دولتی گرایش خط مشی
جدیدترین موضوعات پایان نامه مدیریت ورزشی
انتخاب موضوع پایان نامه مدیریت
انجام پروژه های دانشجویی در انقلاب
هزینه چاپ مقاله در مجلات خارجی
هزینه چاپ مقاله در مجلات داخلی
پایان نامه های کارشناسی ارشد مکاترونیک
دانلود رایگان پایان نامه زنجیره تامین
موضوع پایان نامه در مورد زنجیره تامین
بررسی تاثیر متقابل عوامل مدیریت زنجیره تامین و مدیریت ارتباط با مشتری
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت زنجیره تامین سبز
پایان نامه زنجیره تامین حلقه بسته
پایان نامه در مورد زنجیره تامین سبز
دانلود رایگان پایان نامه مکانیک تبدیل انرژی
مقاله کاربرد کامپیوتر در صنایع غذایی
نرم افزار های رشته صنایع غذایی
موضوعات پیشنهادی پایان نامه صنایع غذایی
سمینار آماده کارشناسی ارشد برق قدرت
دانلود رایگان سمینار کارشناسی ارشد برق قدرت
دانلود رایگان سمینار کارشناسی ارشد کامپیوتر
سمینار آماده کارشناسی ارشد کامپیوتر
موضوع پیشنهادی سمینار حقوق خصوصی
دانلود رایگان سمینار حقوق خصوصی
نمونه سمینار کارشناسی ارشد هوش مصنوعی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی
انجام پایان نامه ارشد مهندسی پزشکی
موضوع پایان نامه مهندسی پزشکی توانبخشی
پایان نامه های مهندسی پزشکی بیوالکتریک
موضوع روش تحقیق در مهندسی پزشکی
موضوع پایان نامه ارشد مهندسی پزشکی
مشاوره انتخاب موضوع پایان نامه ارشد
انجام پایان نامه ارشد ادبیات انگلیسی
انجام پایان نامه رشته زبان انگلیسی
نوشتن پایان نامه به زبان انگلیسی
انجام پایان نامه ارشد زمین شناسی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد زمین شناسی
انجام پروژه دانشجویی مدیریت ساخت
هزینه نوشتن مقاله از پایان نامه
موضوع پایان نامه ارشد مهندسی شیمی گرایش جداسازی
موضوع پروژه کارشناسی مهندسی شیمی
نمونه پایان نامه کارشناسی مکانیک
موضوع پایان نامه مدیریت صنعتی گرایش تحقیق در عملیات
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت صنعتی گرایش تحقیق در عملیات
موضوع پایان نامه مدیریت فناوری اطلاعات
نمونه پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
دانلود پایان نامه فناوری اطلاعات
پروژه تحلیل سیستم ها در مهندسی صنایع
خرید پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی
انجام پروژه های ساده آماده درس رباتیک
دانلود رایگان آموزش گام به گام و تصویری انجام پروژه فولاد
دانلود رایگان پایان نامه حقوق جزا
دانلود رایگان پروپوزال حقوق بین الملل
هزینه قیمت انجام مقاله کنفرانسی
شرایط چاپ مقاله در مجله علمی پژوهشی
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت مالی
موضوع پایان نامه مدیریت کسب و کار
موضوعات پیشنهادی پایان نامه داروسازی
موضوعات پیشنهادی پایان نامه حقوق خصوصی
موضوعات پیشنهادی پایان نامه ارشد علوم سیاسی
موضوعات پیشنهادی پایان نامه حوزه
موضوعات پیشنهادی پایان نامه حقوق جزا
موضوعات پیشنهادی پایان نامه مدیریت ساخت
موضوعات پیشنهادی پایان نامه حقوق بین الملل
موضوعات پیشنهادی پایان نامه مهندسی صنایع
موضوعات پیشنهادی پایان نامه برنامه ریزی درسی
دانلود پروژه کارشناسی مدیریت صنعتی
انجام پایان نامه ارشد فناوری اطلاعات
موضوع پروژه کارشناسی فناوری اطلاعات
پایان نامه کارشناسی مکانیک خودرو
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد عمران سازه های هیدرولیکی
موضوع پایان نامه عمران گرایش زلزله
موضوع پایان نامه کارشناسی برق قدرت
جدول زمان بندی انجام پایان نامه
دانلود پایان نامه دکتری جامعه شناسی
موضوع پایان نامه جامعه شناسی سیاسی
موضوعات پیشنهادی پایان نامه گردشگری
نمونه پایان نامه کارشناسی جغرافیا
موضوع پایان نامه ارشد مدیریت جهانگردی
انجام پروژه های شبیه سازی مهندسی شیمی
مقاله های شبیه سازی شده پردازش تصویر
چاپ مقاله علمی پژوهشی داخلی به صورت تضمینی
چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
کانال تلگرام انجام پروژه های دانشجویی
انجام پروژه های دانشجویی معماری در اصفهان
آموزش پروژه محور پایتون رایگان
پروژه شبکه های کامپیوتری و زیرساخت های شبکه
موضوع پروژه کارشناسی شبکه های کامپیوتری
موضوعات پیشنهادی پایان نامه بهداشت محیط
هزینه چاپ تضمینی مقاله اسکوپوس
پاورپوینت پروژه مهندسی نرم افزار
انجام پروژه دانشجویی بازاریابی
انجام پروژه های دانشجویی مدیریت بازرگانی
راه اندازی سیستم های اتوماسیون صنعتی
انجام پروژه های درسی رشته عمران
پروژه مدل سازی تحقیق در عملیات
کاربرد تحقیق در عملیات در مدیریت پروژه
انجام پایان نامه دکتری در مشهد
پروپوزال رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری
آموزش مقاله نویسی برای دانش آموزان
رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد داده کاوی
انجام پایان نامه دکتری کشاورزی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد کشاورزی
موضوع پایان نامه ارشد مکانیک تبدیل انرژی
موضوع پایان نامه فیزیولوژی ورزشی
موضوعات پایان نامه ارشد فیزیولوژی ورزشی تندرستی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد تربیت بدنی
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت صنعتی
دانلود رایگان مقاله کنفرانسی فارسی
مجلات علمی پژوهشی با داوری سریع
مدت زمان پذیرش مقاله علمی پژوهشی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد ژئوتکنیک
نمونه سمینار کارشناسی ارشد مهندسی مواد
نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد مهندسی مواد
پایان نامه کارشناسی مهندسی مواد
دانلود رایگان پایان نامه بهداشت محیط
موضوع پروپوزال پایان نامه ارشد hse
پروپوزال آماده رایگان بهداشت حرفه ای
موضوع پروژه پایان نامه بهداشت محیط
موضوع تحقیق برای درس مدیریت مالی
موضوع پایان نامه مدیریت مالی 2019
انجام پایان نامه ارشد الکترونیک
انجام پروژه های دانشجویی تلگرام
سفارش پروژه برنامه نویسی اندروید
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد هوش مصنوعی
کد های برنامه نویسی سی پلاس پلاس
دانلود پروژه های دانشجویی معماری
انجام سمینار کارشناسی ارشد مکانیک
دانلود آموزش گام به گام انجام پروژه راهسازی بصورت دستی
دانلود رایگان پروژه اقتصاد سنجی با eviews
انجام پروژه برای کسر خدمت سربازی
مراکز ارائه دهنده پروژه برای کسر خدمت سربازی
پروژه کسری خدمت دانشگاه مالک اشتر
برنامه های ساخته شده با سی شارپ
پروژه آماده پردازش تصویر در متلب
دانلود پروژه طرح و اقتصاد کارخانه مهندسی شیمی
چگونه شبیه سازی مقالات را پیدا کنیم
دانلود رایگان شبیه سازی مقالات برق قدرت
شبیه سازی مقاله دینامیک سیستم های قدرت
پروژه کارشناسی برق قدرت با شبیه سازی
موضوعات پایان نامه مدیریت دولتی
موضوع پایان نامه مدیریت بازرگانی گرایش مالی
دانلود رایگان پایان نامه ارشد عمران مدیریت ساخت
پایان نامه های مهندسی و مدیریت ساخت
موضوع پایان نامه مهندسی صنایع گرایش مدیریت پروژه
دانلود رایگان متن کامل پایان نامه حقوق
دانلود پایان نامه رشته حقوق عمومی
دانلود رایگان پایان نامه حقوق بین الملل
دانلود رایگان پایان نامه محیط زیست
پایان نامه زیست شناسی سلولی مولکولی
موضوع پایان نامه زمین شناسی زیست محیطی
نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد زمین شناسی
موضوع پایان نامه ارشد مدیریت زنجیره تامین
بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان
قیمت پایان نامه ارشد زبان انگلیسی
پروژه در مورد آلودگی محیط زیست
موسسه معتبر استخراج مقاله از پایان نامه
لیست مجلات رایگان برای چاپ مقاله
مجلات علمی پژوهشی روانشناسی با داوری سریع
کار عملی روش تحقیق در روانشناسی
موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق حقوق
دانلود مقاله روش تحقیق در مدیریت
ارسال مقاله به کنفرانس های خارجی
انجام پروژه بهینه سازی چند هدفه
انجام پروژه های دانشجویی جغرافیا
پروژه های شبیه سازی شده با متلب
دانلود رایگان پروژه شبکه های عصبی با متلب
انجام پروژه شبکه عصبی با پایتون
پروژه طراحی گیربکس طراحی اجزا 2
انجام پروژه های مهندسی نرم افزار
انجام پروژه های دانشگاهی رشته کامپیوتر
انجام پروژه داده کاوی با پایتون
انجام پروژه های دانشجویی برق با متلب
موضوعات پیشنهادی پایان نامه مهندسی عمران مدیریت ساخت
سمینار و روش تحقیق مدیریت ساخت
موضوع پایان نامه دکتری معماری ارشد انرژی
موضوع پایان نامه ارشد معماری منظر اسلامی
اخذ پذیرش مقاله علمی پژوهشی داخلی
شرایط پذیرش مقاله در مجلات علمی پژوهشی
موضوعات پایان نامه دکتری تحقیق در عملیات
انجام پایان نامه حسابداری در مشهد
نوشتن قیمت پایان نامه ارشد حسابداری
موضوع برای درس روش تحقیق رشته حسابداری
موضوع پایان نامه حسابداری 2020
موضوع پایان نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دانلود رایگان پروپوزال برنامه ریزی روستایی
قیمت پایان نامه کارشناسی معماری
موضوع پایان نامه شهرسازی برنامه ریزی شهری
دانلود رایگان پایان نامه کارشناسی ارشد شهرسازی
عناوین پایان نامه ارشد طراحی شهری
انجام پایان نامه ریاضی ارشد کاربردی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد ریاضی محض
انجام پروژه برنامه ریزی استراتژیک
نمونه پاورپوینت سمینار کارشناسی ارشد
نمونه سمینار کارشناسی ارشد پیام نور
نمونه سمینار کارشناسی ارشد کامپیوتر
نمونه سمینار کارشناسی ارشد عمران
موضوع درس سمینار رشته روانشناسی
انجام پایان نامه دکتری پردازش تصویر
پایان نامه امنیت در رایانش ابری
دانلود نرم افزار ns3 برای ویندوز
انجام پروژه پردازش تصویر در متلب
نمونه پروژه درس کارشناسی داده کاوی
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت منابع انسانی
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت بحران
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت دانش
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت بیمه
موضوع پایان نامه مدیریت بازرگانی داخلی
موضوع پایان نامه مدیریت بازرگانی بین الملل
موضوع پایان نامه ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تجارت الکترونیک
پایان نامه مدیریت بازرگانی گرایش استراتژیک
موضوع رساله دکتری مدیریت بازرگانی
پروژه مدیریت بازرگانی کارشناسی
دانلود رایگان پایان نامه مدیریت بازرگانی
صفر تا صد پایان نامه کارشناسی ارشد
موضوع پایان نامه حقوق بین الملل
پایان نامه کارشناسی ارشد حقوق بین الملل
موضوع پایان نامه حقوق بین الملل محیط زیست
موضوع پایان نامه مدیریت بازرگانی
موضوع پایان نامه مدیریت بازرگانی گرایش استراتژیک
پروپوزال مدیریت فناوری اطلاعات
موضوع پایان نامه مدیریت منابع اطلاعاتی
استخدام سفارش کار فریلنسری پریمیر
کلاس آموزش نرم افزار پلکسیس سه بعدی
شبیه سازی مقاله کنترل چند متغیره
پروژه جایگزین خدمت دانشگاه دفاع ملی
پروژه جایگزین خدمت بنیاد ملی نخبگان
پروژه جایگزین خدمت دانشگاه تهران
انجام دریافت پروژه عملی صنعتی حسابداری
پروژه کسر خدمت دانشگاه امام حسین
راهنمای گام به گام انجام پروژه های فولاد و بتن
نقشه فاز 2 معماری با جزئیات کامل
پروژه کسری خدمت قرارگاه خاتم الانبیا
طراحی و ساخت افکت های موشن گرافیک
انجام پروژه برنامه نویسی سی شارپ
کاربرد تحقیق در عملیات در حسابداری
کاربرد تحقیق در عملیات در کشاورزی
مراحل انجام نرم افزار تحقیقات بازار
هزینه واحد مقاله آموزش تحقیقات بازار
انجام پروژه ترجمه انگلیسی به فارسی
پروژه داده آماری با نرم افزار ایویوز
آموزش شبیه سازی سلول خورشیدی با لومریکال
دانلود رایگان پروژه طراحی سایت با وردپرس
پروژه دانشجویی طراحی سایت با وردپرس
انجام پروژه دانشجویی معماری ارزان
ترجمه زیرنویس انگلیسی به فارسی
موضوع پایان نامه اقتصاد محیط زیست
قیمت هزینه مراحل انجام یک پروژه های gis
موضوع پایان نامه مهندسی صنایع گرایش مالی
موضوع پایان نامه مهندسی صنایع بهینه سازی سیستم ها
قیمت انجام پایان نامه کارشناسی ارشد
هزینه پایان نامه ارشد دانشگاه دولتی
موضوعات پایان نامه پروپوزال gis
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد در مشهد
انجام پایان نامه ارشد عمران مشهد
انجام پایان نامه ارشد معماری در مشهد
موضوع پایان نامه مدیریت دولتی گرایش تحول
انجام پایان نامه مدیریت منابع انسانی
موضوع پایان نامه ارشد مدیریت بازرگانی گرایش کارآفرینی
انجام پروژه های دانشجویی برنامه نویسی
انجام پروژه تصمیم گیری چند معیاره
انجام پروژه شبیه سازی با فلوئنت
انجام پایان نامه روانشناسی ارشد
عوامل موثر در مدیریت کارگاههای عمرانی جهت پیشرفت پروژه ها
انجام پایان نامه ارشد مکاترونیک
انجام پایان نامه مدیریت تکنولوژی
انجام پایان نامه مکانیک سیالات
انجام پایان نامه مدیریت استراتژیک
انجام پایان نامه مدیریت آموزشی
آموزش نرم افزار سری های زمانی در r